Even voorstellen: Lianne van Rijn

maart 25, 2013 //

‘Sportbilly’ is het woord dat Lianne van Rijn zou gebruiken als ze zichzelf in één woord zou moeten omschrijven. Ze is gek op lichaamsbeweging. Deze sportieveling doet aan triathlon op recreatief niveau sinds 2009. Sporten en schrijven zijn haar twee grootste passies. Maandelijks verzorgt ze daarom de nieuwsbrief en de teksten voor de website van de Vrouwentriathlon.

Even voorstellen: Lianne van RijnNieuwsgierig als ze is, zoekt Lianne graag haar grenzen op: “Wat kunnen lichaam en geest aan zonder uit balans te raken? Hoe ver kan ik gaan? In welke disciplines ben ik goed? Mijn triathlonavontuur is één grote ontdekkingstocht.”

Lianne begint op haar zestiende tijdens een langdurige revalidatieperiode van een knieblessure voorzichtig met hardlopen. Deze kalverliefde groeit langzaam uit tot een vaste relatie. “In mijn top vijf van meest favoriete sporten, staat rennen daarom met stip op nummer één”, aldus Lianne. “Na jarenlang zwoegen met zelfgeproduceerde trainingsschema’s en -rondjes, vond ik het tijd iets toe te voegen aan mijn hardlooproutine. Niet focussen op één sport, maar op drie. Iedere activiteit vraagt zijn eigen techniek, materialen en in mijn geval soms ook wilskracht en doorzettingsvermogen.”

Werken als vrijwilligster voor de Vrouwentriathlon ervaart Lianne als zeer inspirerend. “Het motiveren van andere vrouwen om aan triathlon te doen, geeft ontzettend veel voldoening”, meent ze. “Veel deelneemsters doen voor het eerst mee aan een wedstrijd. Zij hebben dezelfde vragen als ik, toen ik net begon. Ik vind het leuk hen daarbij te helpen. Daarnaast is de sfeer tijdens wedstrijden van de Vrouwentriathlon erg gemoedelijk.”

Dit jaar heeft Lianne geen wedstrijden op het programma staan en zal ze grotendeels ook de wedstrijden van de Vrouwentriathlon niet van dichtbij meemaken. Van mei tot en met augustus legt ze haar werkzaamheden tijdelijk neer. “Ik wil mij in alle rust kunnen focussen op één van de belangrijkste projecten in mijn leven”, vertelt ze. “In mei verwacht ik namelijk mijn eerste kindje. Heel spannend allemaal.” Lianne draagt om die reden haar taken tijdelijk over aan Laura Kieftenbeld.