10 redenen om mee te doen aan de Vrouwentriathlon

maart 26, 2011 //

/

Twijfel jij nog of je mee moet doen aan een (vrouwen)triatlon. Dat is echt niet nodig. wij geven je 10 goede redenen om voor triatlon te kiezen en mee te doen aan de vrouwentriathlon.

1. Goed voor je lijf

Als je meer gaat sporten zal je merken dat je fitter wordt en dat je lekkerder in je vel komt te zitten. Door hardlopen, fietsen en zwemmen te combineren train je je onderlijf en je bovenlichaam.

2. Verlies gewicht

Hardlopen, zwemmen en fietsen. Als je iedere dag een uur sport dan verlies je vanzelf gewicht. Met voldoende trainen en een goed voedingspatroon vliegen de ponden er vanzelf af.

3. Goed voor je hoofd

Onderzoek wijst uit dat sporten zorgt dat je humeur verbetert. Niet zo vreemd want je kan lekker je frustraties kwijt en je bent heerlijk buiten.

4. Verleg je grenzen

Had jij het vorig jaar zelf gedacht dat je dit jaar aan een triatlon mee zou doen? Je kan meer dan je zelf denkt, dit jaar de vrouwentriathlon! En volgend jaar? Een achtste of zelfs een kwart triathlon?

5. Jij bent een inspiratiebron

Je zal merken dat jij een inspriratiebron voor anderen bent als je aan triatlon doet. Jouw inzet en doorzettingsvermogen zal anderen inspireren om ook te gaan sporten of mee te doen aan een triatlon.

6. Het middelpunt op feestjes

Kijk jij hebt op dat volgende feestje van vrienden echt een goed verhaal. Je bent begonnen met triatlon en hebt binnenkort je eerste wedstrijd op het programma staan. Niets saaie verhalen over nieuwe auto’s, RTL Boulevard of plantjes in de tuin. Het gaat niet om de afstand, jij bent een triatleet, de buren hangen aan je lippen!

7. Ontmoet nieuwe mensen

Sluit je aan bij een triathlonvereniging of zoek een sportmaatje. Triathlon is de ideale manier om mensen te ontmoeten. Tijdens het hardlopen, een fietstoertocht, het banen trekken in het zwembad, een triatlon forum, in de wisselzone tijdens een wedstrijd. Overal zijn leuke triatleten te vinden.

8. Nieuwe spulletjes

Triathlon is geen goedkope sport. Maar vanaf nu heb je altijd een reden om iets nieuws te kopen. Leuke nieuwe hardloopbroek. Je hebt echt een nieuw fietsshirt nodig, of een nieuw badpak. En vergeet de wedstrijd t-shirts niet. De meeste wedstrijden geven je een leuke herinnering na afloop. Dus droog je met trots af met je nieuwe wedstrijdhanddoek en denk met plezier terug aan die wedstrijd als je drinkt uit je triatlon bidon.

9. Voor alle vrouwen

De Vrouwentriathlon is alleen voor vrouwen. Voor alle vrouwen van 16 tot 99 jaar. Je kan meedoen op jouw eigen niveau. Zwem je borstcrawl of schoolslag, heb je een racefiets, MTB of stadsfiets? Het maakt niet uit! Deze wedstrijd is er voor jou, ongeacht wat jouw niveau is. Iedereen die klaar is voor de uitdaging kan meedoen, mits je vrouw bent.

10. De gezelligste dag van het jaar

De Vrouwentriathlon is de gezelligste dag(en) van het jaar. Goede sfeer, hopelijk lekker weer, lekker sporten, achteraf een voldaan gevoel, enthousiast publiek en goede muziek. Wat wil je nog meer?