2eDivisieteam trapt af in Utrecht

december 23, 2015 //

Voor een aantal dames was het een aardig eindje rijden naar de startbijeenkomst van het 2eDivisieteam eind november in Utrecht. De negen kandidates voor het Siosport-Vrouwentriathlonteam zijn dan ook afkomstig uit het hele land: Rotterdam, Drenthe en zelfs Zuid-Limburg zijn vertegenwoordigd!

Van initiatiefneemster Sione Jongstra hoorden de dames wat er van hen verwacht wordt komend jaar. Het team komt uit in de 2eDivisie Noord met een competitie over vijf wedstrijden, waar telkens vier dames worden opgesteld. Het definitieve team bestaat straks uit zeven dames. De dames strijden om de plekken in het team tijdens testwedstrijden begin 2016: een 5 kilometerloop en een 500 meter zwemtest.

Laura Kieftenbeld begeleidt de dames dit jaar als coach. “Het liefst zou ik zelf meedoen, maar ik ben in augustus bevallen van een dochter en pas net weer aan het opbouwen. Als coach blijf ik betrokken bij het team en het motiveert me om zelf snel weer fit te worden!” Sione maakt de opstelling voorafgaand aan de wedstrijd en Laura zorgt voor de praktische begeleiding op de wedstrijddag. Laura: “En natuurlijk ga ik de dames enthousiast aanmoedigen!”

De wedstrijden van het 2eDivisieteam:
24 april – Teamtriathlon Arnhem
5 juni – Sprinttriathlon Amsterdam
19 juni – Sprinttriathlon Groningen
25 juni – Olympische afstand Zeewolde
3 september – Teamwedstrijd Vroomshoop

Ook het 1eDivisieteam is klaar voor 2016 en zal bij de volgende wedstrijden aan de start verschijnen:
15 mei – Teamwedstrijd UTT Enschede
5 juni – Sprinttriathlon (Stayer) Almere DUIN
25 juni – Sprinttriathlon (Stayer) Stiens
2 juli – Olympische afstand Holten
24 september – Team-relay (Stayer) Bosbaan Amstelveen