3 keer meedoen aan Vrouwentriathlon vaste prik voor Yolanda Mante

oktober 25, 2015 //

“Ik probeer elk jaar aan elke Vrouwentriathlon mee te doen. Het is een beetje vaste prik geworden”, lacht Yolanda Mante na afloop van de Vrouwentriathlon in Utrecht in september. Ook dit jaar stond zij – net als 19 andere dames – aan de start van zowel de Vrouwentriathlon in Nijeveen, Beesd als Utrecht.

Voor deze uitermate sportieve dames waren speciale prijzen beschikbaar gesteld, zoals een weekend cabrio rijden door Nefkens Utrecht en een personal coaching door Siosport. Yolanda viel ook in de prijzen en won een baristaworkshop bij Doppio Utrecht. Die prijs gaf ze vrijwel direct weg. “Ik ben niet echt een koffiedrinker. Ik heb de workshop aan Sione Jongstra gegeven, de oprichtster van de Vrouwentriathlon. Beter kon de prijs niet worden besteed vind ik!”

Yolanda en ook haar mede-sportsters Marianne en Angelique zijn grote fan van de Vrouwentriathlon. “Het is elke keer weer zo ontzettend goed georganiseerd. Dat vind ik echt knap, want jullie doen het maar met een klein ploegje mensen. Hulde, dat zie je bij andere evenementen nog wel eens anders.”

Zoals in Stockholm, waar de dames mee zouden doen aan de triathlon van de Eurogames. De ervaringen met deze organisatie waren niet zo goed: de deelnemers kregen om kwart voor twaalf ’s avonds pas te horen dat de wedstrijd de volgende dag niet door kon gaan omdat de veiligheid op het fietsparcours niet kon worden gegarandeerd en omdat er groenalgen waren ontdekt in het zwemwater. “Dat zou de Vrouwentriathlon nooit gebeuren”, zegt Yolanda stellig.