Adrienne Evers – augustus 2012

augustus 19, 2012 //

Een valpartij met de fiets. Het is je ergste nachtmerrie voorafgaand aan een triathlonwedstrijd. Het overkwam Adrienne Evers zondag 12 augustus tijdens haar triathlondebuut in Beesd. In haar enthousiasme blijft ze doortrappen in een flauwe bocht, waardoor één van haar pedalen de grond raakt. Voor ze het weet, ligt ze op de grond. De schade: een pijnlijke schouder en een slag in haar wiel.

“Het eerste wat ik voelde was mijn schouder”, vertelt Adrienne. “Deze is iets te flexibel, waardoor hij wel eens verschuift. Gelukkig was dit snel verholpen. Toen ik op mijn fiets wilde stappen, bleek mijn voorwiel behoorlijk van slag. Het zag er naar uit dat ik moest stoppen en daarover was ik erg teleurgesteld.”

Gelukkig is dat niet nodig en kan Adrienne na een wissel van haar wiel haar eerste triathlonwedstrijd toch voortzetten. “Ik heb aan de val wat blauwe plekken, schaafwonden en een dikke knie overgehouden, maar dat neemt nu al flink af”, vertelt ze. “Ondanks mijn valpartij, heb ik de wedstrijd goed volbracht in een tijd van 44:50. De organisatie was goed. We zijn goed begeleid, zodat iedereen precies wist wat hen te wachten stond. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!”