Alfred regelt al jaren het verkeer in Beesd

augustus 19, 2016 //

Door wedstrijdspanning en zorgen over het handig uitstallen van je spullen kan het je ontgaan maar er is bij ieder evenement van Vrouwentriathlon een grote groep vrijwilligers in touw om alles in goede banen te leiden. Ook al gaat het hier om een dameswedstrijd, er zijn wel degelijk op verschillende momenten diverse heren bij betrokken. Een van de mensen die ervoor zorgen dat alle deelnemers een veilige en plezierige sportdag beleven is Alfred van Krieken (55). Hij is al vanaf het begin van de partij in Beesd als een van de onmisbare verkeersregelaars. Tijd om hem in het zonnetje te zetten.

Alfred heeft zo’n 8 jaar geleden zelf aan triathlons meegedaan. Maar door gebrek aan tijd is hij overgestapt op andere sporten waaronder mountainbiken, white water raften en ziplijnen. Hij vertelt: “ik heb nu te weinig tijd om te trainen”. Toen hij zelf nog actief was als triatleet heeft hij tijdens het trainen Sione Jongstra ontmoet. Zij voorzag hem toen van tips bij het zwemmen en vertelde over de plannen om een vrouwentriathlon te organiseren en de behoefte aan vrijwilligers. “Voor wat hoort wat” vond Alfred en meldde zich meteen aan.

Sindsdien is hij steeds uitgedost met een gele hes om de auto’s van onze fietsroute af te houden. Alfred gaat verder: “Verkeersregelaars zijn een vereiste om van de gemeente toestemming te krijgen om op de openbare weg een wielerwedstrijd te houden. Bovendien zijn ze onmisbaar voor de veiligheid. Om verkeersregelaar te mogen zijn moet je een aantal weken van tevoren een diploma halen. Je krijgt dan een certificaat dat één jaar geldig is en een plek toegewezen langs het parcours. Dan regel je het verkeer totdat de motor langs komt met de melding dat de laatste fietser is langsgekomen. De meeste locals weten inmiddels al van de jaarlijks terugkerende triathlon en houden er gelukkig rekening mee.”

Het bestuur van Vrouwentriathlon organiseert af en toe voor de vaste groep van vrijwilligers activiteiten in het kader van teambuilding. Zo heeft die groep meegedaan aan een drakenbootrace. Alfred vertelt met trots dat het team het nog 3 rondes uithield voor de definitieve uitschakeling. Maar buiten die extra’s vindt deze sportman het gewoon leuk om zich in te zetten voor onze evenementen. Hij weet hoeveel mensen er iedere keer nodig zijn voor hand- en spandiensten, bijvoorbeeld ook het uitdelen van presentjes, badmutsen of de startnummers.

Vrijwilliger zijn is dankbaar werk. Kan je zelf vanwege een blessure een keer niet meedoen, meld je dan eens aan voor een van de vele taken die nodig zijn om een evenement tot een succes te maken. Alfred is er in ieder geval weer bij. Ook dit jaar zal “die twee meter lange kerel” weer aanwezig zijn om het verkeer voor ons van de baan te houden.