Atleten met beperking welkom bij Vrouwentriathlon

februari 26, 2017 //

/

Heb je een fysieke beperking? Dat hoeft je niet te weerhouden om mee te doen aan de Zwemloop het Lint of de Vrouwentriathlon. Iedereen is welkom. In het verleden hebben we bijvoorbeeld aan paralympiër aan de start mogen verwelkomen, slechthorende triatletes en een deelneemster in rolstoel. Wel is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. We zetten ze in dit artikel even voor je op een rijtje.

Belangrijk is het bijvoorbeeld om het ons, de organisatie, te laten weten dat je een handicap hebt. Als je bijvoorbeeld een auditieve of visuele beperking hebt, dan kun je prima meedoen aan onze evenementen, maar ben je in het geval van een auditieve beperking bij het fietsonderdeel verplicht deel te nemen met een vrouwelijke begeleider (guide of gids). Heb je een visuele beperking dan heb je een vrouwelijke guide nodig bij alle onderdelen.

Het parcours van de Vrouwentriathlon in Utrecht is niet geschikt voor deelnemers in een rolstoel/handbike. Met name de overgang van zwemmen naar wisselzone en de wisselzone zelf zijn niet-rolstoelvriendelijk. De wisselzone bijvoorbeeld is op onverhard terrein (gras) en de afstand die de deelneemsters moeten overbruggen tussen het zwemwater en de wisselzone is eveneens onverhard (zand).

Bij Zwemloop Het Lint kun je wél meedoen als je in een rolstoel zit. Wel willen we dit van te voren weten, zodat we hier rekening mee kunnen houden, bijvoorbeeld bij het indelen van de startseries.