Bea Kroon: week Lanzarote perfecte voorbereiding voor podiumplek bij NK

februari 26, 2020 //

Voor de tiende keer organiseert Sione Jongstra van Siosport in de eerste week van maart een sportieve week voor alleen vrouwen op Lanzarote. Bea Kroon gaat voor het eerst mee en kijkt nu al uit naar een week alleen maar met sport bezig zijn samen met gelijkgestemden. En dat terwijl ze in 2019 pas haar triathlondebuut maakte.

“In juli 2018 kwam ik via mijn buurvrouw in aanraking met een triathlonarrangement dat vanuit de atletiekvereniging DGLA en zwemvereniging GSA werd georganiseerd. Mijn buurvrouw deed mee met de OD van Ouderkerkerplas en ik had mezelf als doel gesteld om die ook in 2019 te gaan doen.” Bea had in het verleden wel wat gezwommen en ook wel eens op een racefiets gezeten. “Maar dat echt als sport beoefenen had ik nooit gedaan. Hardlopen deed ik dan wel eens, met de Dam tot Damloop en Zevenheuvelenloop als sportieve hoogtepunten.”

Dankzij het triathlonarrangement maakte Bea uitgebreid kennis met de sport en ging zij vol in training. “In mei 2019 was mijn eerste triathlon: de sprint van Nieuw West. Die ging wonderbaarlijk goed en daarna was ik helemaal verkocht. In mijn leeftijdscategorie (40+) werd ik 5e van de 29. Daarna volgende op 23 juni 2019 de Vrouwentriathlon in Beusichem en eindigde ik weer vooraan in mijn leeftijdscategorie. Op 31 augustus 2019 was de wedstrijd waar ik voor getraind had. Met een geweldige 2e plaats bij de vrouwen in de leeftijdscategorie 40-49 was mijn droom helemaal uitgekomen.”

Voor 2020 heeft Bea alweer nieuwe sportieve doelen: “Ik ga voor een podiumplek bij het Nederlands Kampioenschap OD in Hardenberg. Ik zwem bij SwimGym, fiets bij WattCycling en op trainingskamp gaan naar Lanzarote met Sione moet de voorbereiding hiervoor helemaal compleet maken.”