‘Best pittig zonder fietsschoenen!’

augustus 29, 2014 //

/

Het kan de besten overkomen: je verschijnt aan de start van de Vrouwentriathlon en je komt tot de ontdekking dat je iets vergeten bent. Iets soortgelijks overkwam Tamara Visser (29) uit Utrecht toen zij zich op zondag 17 augustus meldde bij de inschrijfbalie om haar startnummer voor de 1/8e triathlon op te halen. ’s Ochtends was zij thuis tot de ontdekking gekomen dat ze haar fietsschoenen een week eerder had laten staan, na afloop van een trio triathlon in Utrecht. “Het was slecht weer, ik heb gewoon thuis al mijn spullen in een hoek gegooid en sindsdien niet meer getraind. Toen ik alles bij elkaar zocht, merkte ik pas dat ik mijn schoenen niet had meegenomen!”

Hoewel de organisatie voor veel dingen zorgt – reservehelmen bijvoorbeeld en een beperkt aantal elastieken banden om het startnummer aan vast te maken en vooral natuurlijk een fantastisch evenement – heeft de Stichting Vrouwentriathlon geen reserveschoenen. Tamara baalde stevig en heeft zelfs nog wat deelneemsters aan de 1/16e triathlon gepolst of ze misschien een paar fietsschoenen mocht lenen. “Maar uiteindelijk heb ik gewoon maar besloten met mijn hardloopschoenen te gaan fietsen. Alle vrouwen van de 1/16e waren met hun eigen race bezig en dat is alleen maar logisch.”

Het zwemonderdeel verliep prima, spannender werd het toen Tamara wisselde naar het fietsonderdeel. Als je gewend bent met klikpedalen te fietsen, is het behoorlijk wennen om met hardloopschoenen op die kleine, vreemd gevormde pedalen te stappen. “Wind mee ging het prima, maar op de stukken met tegenwind merkte ik heel goed dat ik trekkracht mistte.” Tijdens het hardlopen kreeg ze ook nog eens last van haar hamstring, waardoor dit onderdeel extra pittig was. Na afloop laat haar vader weten niet verrast te zijn dat Tamara haar schoenen is vergeten. “Het zit in de familie. Ik ben zelf wel eens mijn basketbalschoenen vergeten toen ik ergens een demonstratie moest geven!”

Ondanks het ongemak kijkt Tamara toch terug op een geslaagde dag. Naast de 1/8e deed ze dit jaar ook mee aan de 1/16e Vrouwentriathlon van Beesd. Daar stond ze in 2013 ook al aan de start. “Het leuke aan de Vrouwentriathlon is dat er ook niet-topsporters meedoen, de drempel is daardoor veel lager. Volgend jaar doe ik zeker mee. En dan mét schoenen!”