Betuwestrand kleurt roze tijdens Vrouwentriathlon Beesd

juli 27, 2014 //

/

Met schitterend sportweer en een watertemperatuur van 22 graden Celsius waren de omstandigheden voor de Vrouwentriathlon in Beesd afgelopen 6 juli uitstekend. Meer dan 200 deelneemsters lieten zich op het Betuwestrand van hun sportiefste kant zien. Uiteindelijk bereikten Heleen van der Meijden (1/8e overall) en Cris Rosmolen (1/16e) als eerste de finish onder de nieuwe opblaasbare Vrouwentriathlon finishboog.

Mooie wedstrijd
Winnares Heleen komt uit Herwijnen en kent de omgeving van het Betuwestrand goed. Heleen: “Ik vond het een hele mooie wedstrijd. Goed geregeld en een mooi parcours. Ik heb vooral genoten.” Bij het looponderdeel heeft Heleen een ruime voorsprong en gaat zelf ook geloven dat ze een grote kans maakt op de winst. “De finish was dus geen massasprint zoals in de Tour de France, waarbij er veel adrenaline door je heen gaat. Maar ik was ontzettend tevreden, trots en super blij met de eindtijd!”

Korte afstand
Cris Rosmolen, winnares op de 1/16e, nam voor de vierde keer deel in Beesd. Ze koos vanwege een blessure voor de korte afstand. Chris: “Ik was verrast dat ik bij de eerste 10 vrouwen uit het water kwam, want meestal zwem ik in de middenmoot.” Tijdens het fietsen pakt ze de koppositie. “Het was bijzonder om een keer achter de motor te rijden.” Het looponderdeel, dat over de camping voert, vindt Cris wel zwaar, “maar door de enthousiaste aanmoedigingen van de campinggasten was het zo voorbij!”

Gezellige sfeer
Het leuke aan de Vrouwentriathlon is volgens Cris de gezellige sfeer. “Voor de start kletst iedereen met elkaar. Vrouwen met wat meer ervaring wisselen tips uit met de dames die voor het eerst meedoen.” Ook Heleen is enthousiast over de wedstrijd: “De triathlon wordt voor vrouwen op een laagdrempelige manier aangeboden, in een hele ongedwongen en veilige setting. Voor mij en vast voor nog veel meer vrouwen is het de eerste opstap, maar het smaakt zeker naar meer!”