Beukers schrijft zesde editie Zwemloop Het Lint op haar naam

april 21, 2019 //

/

Mandy Beukers uit Woerden heeft paaszaterdag 20 april de zesde editie van Zwemloop Het Lint in Utrecht overtuigend gewonnen. Ze eindigde op de 1/8 afstand (500 m zwemmen, 5km hardlopen) op de eerste plaats met een ruime voorsprong van bijna drie minuten op de nummers twee en drie: Annemarie Brons en Josje Nap. Bij de 1/16 (250 m zwemmen, 2,5km hardlopen) zegevierde Emma Strien, bij de mannen pakte Peter Kuin uit Utrecht de winst.

Beukers zette een sterke race neer: ze kwam als eerste uit het water en gaf deze voorsprong tijdens de wissel en het hardlopen niet meer weg. “Het ging erg lekker, in de laatste twee kilometer heb ik het zelfs iets rustiger aan gedaan omdat ik zo’n ruime voorsprong had.” De atlete uit Woerden heeft al een tijd last van een scheenblessure, maar tijdens de Zwemloop kon ze pijnvrij lopen. “” Ik ben alleen even gestopt om de steunzolen uit mijn schoenen te halen omdat ik last kreeg van blaren.”

Bij de mannen ging de strijd tussen Peter Kuin, Onno Treur en Rene Miltenburg. Kuin trok aan het langste eind. “Tijdens het zwemmen had ik een goede ‘haas’, ik kon in de voeten van Onno zwemmen. Ik wist dat ik meestal een betere loper ben, dus ik had er wel vertrouwen in dat het goed zou komen.” Bij het eerste keerpunt op het loopparcours lagen Kuin, Treur en Miltenburg nog dichtbij elkaar. “Bij het tweede keerpunt was de voorsprong al groter en toen wist ik dat ik de winst zou gaan pakken!”

Het snelste duo was Lieke Smitz en Rene Miltenburg. Voorafgaand aan de volwassenen konden kinderen ook meedoen aan de Zwemloop. Zij legden 200 meter af in het zwembad gevolgd door 1,5 kilometer hardlopen. Bij de kinderen wonnen Hasib Yousuf en Louise Ittmann. Alle winnaars kregen lekkere paasprijzen van Bakkerij Akkermans uit Vleuten. Ook sponsor Triathlonaccessoires.nl stelde prijzen beschikbaar voor de winnaars.

Zwemloop Het Lint wordt georganiseerd door Siosport in samenwerking met de Stichting Vrouwentriathlon. Sione Jongstra van Siosport kijkt terug op een geslaagde zesde editie: “We hebben prachtig weer gehad, veel enthousiaste deelnemers en alles is goed verlopen. Dit jaar iets minder deelnemers dan voorgaande edities helaas, veel concurrerende sportevenementen in dit paasweekend. Mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers en de steun van onze sponsoren is het weer een geslaagd evenement geworden.” Jongstra blikt ook al vooruit: “Op 23 juni is ons volgende evenement: de Vrouwentriathlon in Beusichem. De voorbereidingen hiervoor zijn alweer in volle gang. Inschrijven voor de Vrouwentriathlon op 23 juni is nog steeds mogelijk .

Zwemloop Het Lint werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door Siosport – Vrouwentriathlon – Triathlonaccessoires.nl – BYE! Nutrition – ZPC Watervlo – Bakkerij Akkermans – AH Vleuten – Gemeente Utrecht.

Alle uitslagen zijn hier te vinden.