Blog: doe ik het wel of doe ik het niet?

mei 26, 2017 //

Twijfel, twijfel, twijfel. Doe ik het wel, of doe ik het niet? De afgelopen dagen hink ik continu op twee gedachten: ‘Ja, ik schrijf me in!’ en ‘Nee, ik doe het niet’. Ik wil zo graag meedoen aan de 1/16e van de Vrouwentriathlon, maar ik vraag me tegelijkertijd af hoe verstandig dit is. Het is als met een bloemetje: ik pluk er steeds een blaadje af: ik doe het wel, ik doe het niet, ik doe het wel, ik doe het niet…

Het hardlopen heb ik een aantal weken geleden weer opgepakt, maar het is nog steeds minuutjeswerk. Langzaamaan bouwt coach Sione het schema wel op, maar 2,5 kilometer achter elkaar hardlopen, nee, dat heb ik op dit moment nog niet gedaan. En ook het fietsen gaat nog niet echt vlot: het tempo is er nog lang niet en omdat ik veel last heb van een ontsteking in mijn pols, zit ik ook nog eens niet lekker op mijn racefiets.

Toen de reumatoloog me onlangs ook nog eens andere medicatie voorschreef omdat ik op de huidige medicijnen te weinig vooruitgang boek, neigde ik steeds meer naar ‘Nee, ik doe het niet’. Een paar dagen zat ik in een mentale neerwaartse spiraal: fysiek voelde ik me niet lekker en geestelijk ging het daardoor ook meteen minder goed.

Maar sinds vorige week neig ik steeds meer naar ‘Ja, ik schrijf me in!”. Wat er nu anders is? Ik heb geen idee. Fysiek is er namelijk niks veranderd, ik heb nog steeds overal pijn en ben nog steeds erg moe. Maar geestelijk is er blijkbaar ergens een schakelaar omgezet. Mijn man steunt me – zoals altijd – in mijn beslissing. En ook coach Sione is positief én realistisch: “Zeker niet onmogelijk, als je maar kan accepteren dat je wellicht niet de volledige 2,5 km kan hardlopen maar misschien nog even moeten afwisselen met minuutje wandelen.”

Dat laatste kan ik zeker wel accepteren. Belangrijkste doel is ook zeker niet mijn tijd van 48-punt-nog- iets van september 2015 te verbeteren. Meedoen, genieten en finishen, dat worden de belangrijkste doelen. En terwijl ik deze tekst schrijf, ben ik er zeker van: ‘Ja, ik schrijf me in!’ Ik ben er bij zondag 25 juni. Jij ook?!