Blog: geen triathlons voor mij dit jaar

maart 24, 2016 //

‘Inschrijven triathlon W’ staat er op de kalender. Zonder enige wroeging streep ik deze herinnering door. Ik had me verheugd op vier of vijf triathlons dit jaar, maar de plannen zijn gewijzigd. Ik doe dit jaar geen enkele triathlon. En ik vind het niet eens erg! Dit keer is het geen blessure die roet in het eten gooit, maar het leven dat ons een mooi cadeautje brengt: ik ben zwanger!

In januari deed ik nog mee aan een winterse winterloop –inclusief sneeuwbuien. Nog nooit heb ik me zo vreemd gevoeld tijdens het sporten als toen ik aan de start stond van die loop. Juist die ochtend bevestigde de zwangerschapstest ons vermoeden. En daardoor wijzigde ineens alles. Meedoen aan een loopje, ja, leuk hoor, maar met wat voor doel? Mijn doel wás vijf triathlons in de zomer van 2016. Maar door die positieve test viel dat doel plots weg. Ik besloot toch maar te gaan, maar het voelde heel vreemd om mee te doen aan dat loopje.

Na meer dan een jaar proberen, had ik de hoop op een tweede kindje opgegeven. Het zou blijven bij onze prachtige zoon. We hadden het geluk gehad al één keer zo’n mooi wonder mee te mogen maken, ik moest me er maar bij neerleggen dat een tweede keer er niet inzat. Eind 2015 ging bij mij een mentale knop om. In plaats van me te richten op gezinsuitbreiding, ging de focus naar het sporten.

Na een aantal maanden sporten onder begeleiding van coach Sione, merkte ik resultaten bij met name het zwemmen en hardlopen. Ik stippelde voorzichtig – in gedachten – een plan uit voor 2016. Het zwaartepunt komend jaar zou bij de Pyreneeën-uitdaging liggen die mijn man aangaat, maar ook voor mij zag ik voldoende sportieve uitdagingen in het nieuwe jaar. Ik had zelfs al een aantal 1/8e triathlons op het oog en schreef alvast de datum op de kalender waarop de inschrijving opende van een triathlon bij mij in de buurt.

Maar zoals gezegd heeft het leven toch nog een verrassing voor ons in petto. De komende maanden richt ik me dus niet op de voorbereidingen van triathlons, maar probeer ik zo lang mogelijk door te blijven sporten en bewegen zodat ik ergens in september fit en goed voorbereid aan een hele andere sportieve uitdaging kan beginnen: de bevalling van ons tweede kindje!