Blog: Help! Ik heb een hobby

januari 29, 2020 //

Had je het mij een jaar of wat geleden gevraagd, dan zou ik je voor gek hebben verklaard. Vroeg opstaan in het weekend? Om te gaan sporten?!? Echt niet! Maar ja, een mens kan veranderen. Althans: ik wel!

Na jarenlang niks doen, begon ik in 2009 met fietsen. Daar kwam in 2013 hardlopen bij en ach, dat zwemmen moest ook maar gaan gebeuren, want dan kun je eens iets anders doen, namelijk een triathlon. Sinds die tijd is sporten steeds belangrijker voor me geworden. Inmiddels meerdere 1/8 afstanden volbracht en eenmaal een kwart. Voor 2020 staan een OD, kwart en twee (of drie) 1/8 triathlons op het programma.

Snel ben ik niet, een podiumplek zit er voor mij niet in, maar dat deert me niet. Ik sport, ik haal de finish, ik geniet ervan en ik verbeter mezelf nog steeds. Mede dankzij een geweldige coach trouwens (dank Sione!), want in mijn eentje was ik lang niet zo ver gekomen en had ik nu waarschijnlijk al allerlei blessures. En zonder de coach had ik me vast niet gewaagd aan een trailrun of crossloopjes door de blubber.

Ik geef mijn supercoach een klein beetje de schuld dat ik nu – op mijn vrije zaterdag – al vóór 7.00 uur aan het ontbijt zit. Tijd om in de auto te stappen en naar Zeist te rijden, voor een sportieve dag, samen met andere sporters die worden gecoacht door Sione. Maar het is haar schuld natuurlijk niet. Ik heb me immers zélf opgegeven? En eigenlijk klaag ik ook niet. Want ik heb er enorm veel zin in: een dag sporten met andere sportieve mensen die het lekker de hele dag over…sporten hebben! Oh help, volgens mij heb ik een hobby!