Blog: in de startblokken

oktober 25, 2016 //

Geduld is een schone zaak. Het lastige is echter dat ik niet echt een geduldig persoon ben. Momenteel merk ik dat weer extra duidelijk. Net bevallen van een prachtige dochter  – ja, alles gaat goed – en ik wil het liefst alweer van alles doen. Ook sporten staat hoog op mijn wensenlijstje, maar ik mag nog niet. Ik sta voor mijn gevoel al weken in de startblokken, maar het startschot klinkt maar niet.

Drie dagen na de bevalling liep ik alweer een blokje om, met het hele gezin. Ik snakte naar wat lichaamsbeweging in de buitenlucht. De kraamverzorgster schudde lachend haar hoofd toen ze het de volgende dag hoorde. Op het eind van de kraamtijd drukte ze me nog maar eens op het hart om het toch écht rustig aan te doen. “We weten allemaal dat je het kan, maar neem de tijd. De kraamperiode duurt zes weken, luister naar jouw lichaam.”

Ook sportcoach Sione houdt me strak. Ze gaf me een setje oefeningen en wandelen mag ook. “Maar luister naar je lichaam en niet meteen een uur!” Ik luister braaf naar iedereen. Niet dat dit me makkelijk afgaat, maar ik weet dat ze gelijk hebben. Ik zal de eerste vrouw niet zijn die veel te snel en fanatiek weer begint met sporten na de bevalling en daardoor een nare (bekken)blessure oploopt.

Maar toen het laatst zulk heerlijk weer was en mijn man lekker op de mountainbike stapte voor een rondje fietsen, begon het extra te kriebelen. “Ik wil ook!”, riep ik. Ik hield het die zondag op een mooie wandeling met mijn twee kinderen. Mét mijn hardloopschoenen aan, dat wandelt nu eenmaal lekkerder. En wacht nog heel even totdat eindelijk dat startschot klinkt!