Blog Ironmama Sione: eerste lange ritten zijn gemaakt

april 30, 2018 //

Sione Jongstra gaat in 2018 haar WK-titel triathlon verdedigen tijdens de Ironman van Kona, Hawaï. Door middel van crowdfunding probeert zij de benodigde financiën bij elkaar te krijgen. Tot aan Hawaï schrijft ze elke maand een blog in de nieuwsbrief over haar voorbereidingen op het WK.  Op deze plek staat de komende maanden niet de blog van Nienke, maar die van Sione. Wil je de blogs niet missen? Check dan regelmatig iklijkwelgek.nl voor actuele informatie.

Crowdfunding? Ik moest er in eerste instantie niet aan denken. Ik ga toch niet aan anderen vragen of ze me geld willen geven zodat ik naar Hawaï kan? Maar steeds meer mensen uit mijn omgeving vertelden me dat het toch echt geen raar idee was. Ik moest even een behoorlijke drempel over, maar uiteindelijk heb ik besloten het tóch te doen. En met succes: er komen ontzettend leuke reacties binnen én er wordt gedoneerd. Mijn coachee Ilona Heerdt heeft een erg origineel idee bedacht: ze stort voor elke PR die ze dit jaar haalt tien euro. Ze doet dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari. En ze heeft dus al twee PR’s gehaald dit jaar. Hopelijk loopt, fietst en zwemt ze er nog veel meer! Een win-win situatie.

De teller staat op dit moment op 520 euro. Onder sponsoren vanaf € 50,- worden leuke prijzen verloot. Op 13 mei gaat de eerste prijs eruit: een fietsshirt van de Vrouwentriathlon. En op 5 mei houd ik een fietstraining in Limburg. Deelnemers mogen zelf bepalen wat ze me hiervoor willen geven, elk bedrag komt ten goede aan de reis naar Hawaï.

Trainingen

In het staartje van de winter bleef ons thuis de griep helaas niet bespaard. Gelukkig zijn we weer opgeknapt en hebben we al een paar prachtige, zonnige dagen gehad. De eerste lange ritten zijn ook alweer gemaakt. Met mooi weer fietst het toch altijd een stuk lekkerder. In het eerste weekend van april kon ik in twee dagen 260 kilometer wegtrappen. Mijn dochter was dat weekend uit logeren, dan heb je ineens veel trainingsuren tot je beschikking. Ook hoop ik regelmatig de woon-werk-afstand op de racefiets af te gaan leggen; altijd beter dan een uur in de file staan…!

Zondag 22 april stond de eerste triathlon sinds de Ironman van Hawaï op het programma: een teamtriathkonwedstrijd in Arnhem. Met een gelegenheidsteam was het een leuke mogelijkheid om weer even wedstrijdgevoel te krijgen (en we wonnen nog ook!). En de twee Divisieteams van Vrouwentriathlon-Siosport deden ook mee, dus ik kon hen van te voren nog even briefen en op weg helpen. Ik zal dit jaar bij een paar wedstrijden in actie komen met Hellas in de eredivisie, ik vind het leuk om af en toe iets anders te doen. Maar ik ben niet meer specifiek in training voor die kortere afstanden, de focus ligt toch echt op Hawaï.
De grootste uitdaging voor het WK wordt niet zozeer het trainen op zich, maar er de tijd voor vinden. Met een baan, een eigen bedrijf (Siosport), vrijwilligerswerk (Stichting Vrouwentriathlon), een partner én vooral een dochter van bijna drie jaar komt er heel wat puzzelwerk bij kijken om trainen in te passen in mijn drukke leven. Ik noem mezelf dan wel gekscherend Ironmama, maar ik ben toch in de eerste plaats mama, dus mijn dochter komt op de eerste plaats!