Blog Ironmama Sione: hobbels naar Hawaï

september 29, 2018 //

/ /

De weg naar Kona-Hawaï is…een heel hobbelige weg! Dat was vorig jaar ook al zo, toen ik in de weken tussen de Ironman Maastricht en Ironman Hawaï ziek werd én mijn teen kapot stootte waardoor ik een tijdje wat lastiger liep en niet in open water kon zwemmen. Ook dit jaar kent jammer genoeg tegenslagen in de spannende laatste weken in aanloop naar de wedstrijd.

Fietsen en zwemmen gaat op dit moment goed. Alhoewel ik laatst mijn planning niet helemaal op orde had: knutselen met mijn dochtertje toen het mooi weer was en fietsen toen er een plensbui viel en ik dus doorweekt weer terug kwam. Maar ach, dat zijn slechts kleine hobbels. De grootste hobbels waren een vreemde blessure aan mijn voet waardoor ik een tijd niet of nauwelijks heb kunnen hardlopen. En daar bovenop kwamen allerlei mankementen met mijn nieuwe fiets, wat tegelijkertijd veel bezoekjes naar de fietsenzaak opleverde. Gelukkig maakte David Evers van Footconnection ruimte vrij voor de afstellingen en aanpassingen in mijn zooltjes. Naast de bezoekjes aan de fietsenzaak en Footconnection, bracht ik ook heel veel tijd door bij fysio Kees van GoFysio vanwege mijn gekke voetklachten. Fantastisch dat hij steeds weer ruimte voor me vrijmaakte om langs te komen voor een behandeling, maar het leverde ook stress op: puzzelen met werk- en oppasschema’s.

En oh ja, deze week knapte de rits van mijn skinsuit. Nog maar drie keer aangehad! Als het goed is, heeft de leverancier er nog één op voorraad. Soms vraag ik me wel eens af waar ik aan ben begonnen. Maar…ondanks alles kijk ik met vertrouwen naar zaterdag 13 oktober. Ik hoop alles te kunnen geven en ga mijn stinkende best doen om mijn WK-titel te verdedigen!

Steunen?

Wil je Sione nog last minute steunen? Dat kan nog! Maak een bedrag naar keuze over op bankrekeningnummer NL 55 SNSB 0706 0640 11 t.n.v. Sione Jongstra. Sione is blij met élke donatie! Als dank voor de steun, verloten de Vrouwentriathlon en Sione een aantal leuke prijzen onder de sponsoren vanaf € 50,-,.

Sponsoren

Sione wordt door verschillende bedrijven gesteund. Dat zijn: Modiform, Caspar de Haan, AutoRentVitesse, Sanden, Bye Nutrition.
Verder: Mark van Wijk dank voor weer een prachtig ontwerp ChampSystem trisuit.