Blog Ironmama Sione: verdwalen in Zuid-Limburg en eerste open water trainingen

mei 26, 2018 //

Technische middelen, zoals een Garmin of telefoon zijn heel handig, maar dan moeten ze het wel doen! Onderweg van Utrecht naar Zuid-Limburg voor een korte campingvakantie hield mijn Garmin er in België ineens mee op. Dan maar de route bekijken op mijn telefoon…oh nee, nog maar 16 procent batterij!

Dan maar over op plan C: de plaatsnamen die ik op een briefje had geschreven volgen en als het echt niet meer lukt gewoon ‘ouderwets’ de weg vragen. De eerste man die ik de weg vroeg was verbaasd dat ik helemaal vanuit Utrecht was komen rijden! Gelukkig kon ik de camping bereiken en heb ik heerlijke kilometers kunnen maken door het Limburgse heuvelland.

Die Limburgse heuvels zijn geen onbekend gebied voor me. Op 5 mei was ik er ook, toen met een groepje andere fietsers om er het Ironmanparcours van Maastricht te verkennen. Boudewijn Leunissen begeleidde één groep, ik de andere. Na afloop heeft iedereen zelfs nog even gelopen en konden we de mooie trainingsdag afsluiten met koffie, vlaai en pizza op het terras! Iets meer dan de helft vond het ook een bijdrage aan Hawaii waard, daarvoor dank. Dat weekend heb ik trouwens ook mijn eerste training in open water gedaan.

Hoge brug

In het ‘verdwaalweekend’ heb ik nog aan een loopje meegedaan, net over de grens. Door hak-problemen heb ik sinds half februari een stuk minder gelopen. Na een goede tip van Kees van Geel van GoFysio gaat het nu gelukkig stukken beter. De wedstrijd startte ik rustig, ik liep derde. Na 3 kilometer besloot ik toch wat te versnellen en kwam ik bij de twee koploopsters. Eén van hen moest vlak daarna al lossen en bij de volgende tempoversnelling lag ik eerste. Het laatste stuk van de wedstrijd heb ik nog samen met een man kunnen oplopen. Gelukkig maar, want mijn benen waren toen behoorlijk op. De laatste brug voor de finish leek een stuk hoger dan in het begin van het parcours…! Toch een leuke Moederdag-bezigheid en afsluiting van het weekend. Of nee, die kwam erna pas: latte en rijstevlaai!

Onder de sponsoren heb ik inmiddels een eerste prijs verloot: Margot Tas heeft een racefietsshirt gewonnen. Ze was er erg blij mee. En aangezien ze terugkerende achillesproblemen heeft, wil ze meer gaan fietsen, dus het shirt komt goed van pas! De volgende verloting is op 13 juni. Wil je ook kans maken op een leuke prijs? Ik verloot prijzen onder degenen die 50 euro of meer doneren om mijn deelname aan de Ironman van Hawaï mogelijk te maken.

De nummer 2 van vorig jaar op Hawaii heeft zich deze maand ook weer geplaatst en is super gebrand om dit jaar de titel op te eisen. Ik moet er dus flink tegenaan en het zal wederom een zware strijd worden.