Blog: Pas de deux

juli 25, 2016 //

Nu mijn lijf steeds een beetje zwaarder en minder wendbaar wordt, worden de wekelijkse oefeningen steeds belangrijker. Oefeningen van mijn coach die ervoor zorgen dat de balans in mijn lichaam blijft, dat ik de juiste spieren blijf trainen en dat ik nog enigszins flexibel blijf van lijf en leden. Toen we dus voor drie weken vertrokken naar de Franse Pyreneeën gingen het oefeningenschema en bijbehorende matje uiteraard mee.

Thuis doe ik de oefeningen meestal ’s avonds. En hoewel het oefeningen voor mij alleen zijn, heb ik altijd wel een medestander: zodra ik het matje uitrol zitten onze twee katten er al snel bij. Ze geven me kopjes in mijn gezicht terwijl ik een bruggetje doe of lopen onder me door als ik me focus op de superman. Heel gezellig elke keer, maar ook wel wat onhandig. Voordat je het weet landt je been of arm bovenop een kat!

In Frankrijk had ik dat probleem niet. Met een geweldig uitzicht op de Pla d’Adet en met een heerlijke zomerse temperatuur van bijna 30 graden en een strakblauwe lucht rol ik ’s middags mijn matje uit in onze ruime vakantietuin. Nu even geen katten die met me mee willen doen, gewoon lekker kunnen concentreren op alle oefeningen. Althans, dat dacht ik.

Want ons zoontje van vier dacht hier duidelijk anders over. “Ik wil ook meedoen mama”, zegt hij en sleept een badhanddoek naast mijn matje. Samen liggen we op onze rug en trekken we onze navel in. Samen vlinderen we met onze benen. En samen doen we de superman. Die valt voor ons beiden nog niet mee: hij vindt het lastig om tegengesteld een arm en been uit te strekken, ik moet vooral heel erg lachen om hoe hij zo bloedserieus alle oefeningen probeert mee te doen. Wat een heerlijke pas de deux zo in de bergen!