Blog: Roze ambassadeur

april 26, 2015 //

De man gebaart met een hoofdknik naar de zijramen van mijn auto. “Doe jij aan vrouwentriathlons?”, vraagt hij nonchalant. “Is dat leuk?” Op mijn zijramen zitten zonneschermen van de Vrouwentriathlon geplakt. Tezamen met de losse banieren die ik regelmatig op de portieren heb zitten, ben ik een soort rijdende reclame voor de Vrouwentriathlon geworden. En dat levert hele leuke reacties op.

Zoals met de man van mijn zwemgroepje. Hij staat naast mij geparkeerd en ziet mijn zonneschermen. We praten even wat over de Vrouwentriathlon, ik leg hem uit wanneer de evenementen zijn en dat ze alleen voor vrouwen zijn. “Dan kunnen vrouwen proeven aan de sport. Korte afstanden, laagdrempelig, beginners en gevorderden door elkaar”, leg ik kort uit. We groeten elkaar en rijden elk een andere kant op. Ik hoop dat hij het verder vertelt. Aan zijn vrouw, zus, buurvrouw, tante, collega’s.

Sinds ik de roze schermpjes op mijn ramen heb zitten, heb ik steeds vaker dit soort korte gesprekjes. Niet alleen vrouwen willen weten wat dat nu inhoudt, zo’n Vrouwentriathlon. Ook mannen zijn geïnteresseerd. Ik voel me zo langzamerhand een roze ambassadeur van de Vrouwentriathlon hier in het noorden.

Of het effect heeft? Geen idee. Ik hoop het. Ik hoop dat vrouwen die me zien rijden interesse krijgen in deelname aan de Vrouwentriathlon, de website opzoeken en het vertellen aan al hun vriendinnen. En ik hoop dat de mannen het doorbrieven aan alle vrouwen die ze kennen. Zodat we ook dit jaar weer vele bekende én nieuwe gezichten mogen verwelkomen aan de start van de Vrouwentriathlon in Nijeveen, Beesd en Utrecht!

Wil je ook ‘roze ambassadeur’ worden? Print onze SwimBikeRun-poster uit en hang deze op in ‘jouw’ zwembad, kantine, supermarkt of school. En kom naar de Vrouwentriathlon in Nijeveen, Beesd of Utrecht en koop ook een setje zonneschermen. Of een buff. Of een badmuts. Of één van de andere leuke Vrouwentriathlon-artikelen. Zo help je ons als organisatie een klein (financieel) handje en kun je het hele jaar door onze leuke evenementen promoten!