Blog Sione: 2022 wat zal het brengen? Aan mijn plannen zal het in ieder geval niet liggen!

december 21, 2021 //

Zullen we volgend jaar weer een ‘normaal’ triathlonjaar hebben? Na het in het water gevallen jaar van 2020 dachten de meesten dat we in 2021 wel weer een gewoon seizoen konden draaien, maar helaas niets bleek minder waar. Gelukkig konden we wel meer wedstrijden doen dan het jaar ervoor maar wederom kwam het triathlonseizoen pas laat op gang. Echter we moeten positief vooruit blijven kijken.

In maart 2022 hoop ik de 11e editie van de Vrouwenweek op Lanzarote te kunnen organiseren. Deelneemsters genoeg – en nu hopen dat het virus geen roet in het eten gooit. Wie had gedacht dat vlak na de week in maart 2020, we in een lockdown zouden komen? Maar na twee jaren wordt het dus weer hoognodig tijd voor lekker sporten in de zon en een terrasje.

Vrouwentriathlon-Siosportteam

Komend seizoen schittert er weer een Vrouwentriathlon-Siosportteam in de Teamcompetitie. Een aantal bekende gezichten en een aantal nieuwe dames. De vrouwen staan te popelen en hebben al veel contact via de app-groep om elkaar te leren kennen en motiveren. Half januari trappen we af met een gezamenlijk trainingsweekend.

Verder heb ik, zoals je kunt lezen in deze nieuwsbrief, alweer mooie trainingskampen en weekenden gepland staan voor 2022. Deze zijn (afgezien van de vrouwenweek ;-)) voor mannen en vrouwen. Met de meeste Siosport-atleten heb ik inmiddels een evaluatie/vooruitblik 2022 gehad. Velen vonden het fijn dat er dit jaar weer wat wedstrijden gedaan konden worden. Voor 2022 telt dat voor veel atleten doorgeschoven wedstrijden 2021de basis vormen van het wedstrijdoverzicht 2022. Ze zijn gemotiveerd om deze wedstrijden nu maar eens af te vinken.

Challenge Roth

Sione Jongstra Ironman MallorcaPersoonlijk heb ik nog nooit zo vroeg al mijn planning voor het volgende seizoen gemaakt. In juli zal ik mijn 10e hele triathlon gaan doen in Roth (Duitsland). Een wedstrijd die ik altijd al eens heb willen doen. In 2021 had ik de kans om via een EK-kwalificatie deel te nemen. Echter ook deze wedstrijd kon niet doorgaan. Een hele in september zag ik om verschillende redenen niet zitten en dus werd hij doorgeschoven naar 2022.Soms denk ik, zin in, soms OMG hoe ga ik dat weer allemaal voor elkaar boksen. Op dit moment is het weer lekker opbouwen na mijn rustperiode na 70.3 Mallorca en straks vanaf januari focus op de hele en daar naar toewerken.

Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2022! Dat jullie doelen, op welk gebied dan ook, mogen uitkomen.