Blog: vijftien weken

mei 22, 2021 //

Bedankt voor je inschrijving.” Yes, gelukt! Als alles meezit dan doe ik dit jaar in ieder geval aan één triathlon mee. En ook nog eens van de leukste – op de Vrouwentriathlon na dan, die is natuurlijk het allerleukst!. Een achtste triathlon die praktisch in mijn eigen achtertuin wordt gehouden, hier in het prachtige Friesland. Ik kan me er nu al op verheugen.

Maar ja, het is nog lang niet zover, eerste weekend september pas. Blij als ik ben dat ik me voor een wedstrijd heb ingeschreven, zet ik de datum direct in TrainingPeaks, de app die mijn sportcoach Sione gebruikt en waar ik al mijn trainingen kan vinden. Eenmaal opgeslagen zie ik dat de triathlon al over vijftien weken is. Oei, september klinkt dan misschien ver weg, maar voordat je het weet is het al zover!

Gelukkig heb ik de afgelopen periode lekker kunnen trainen. En nu de zwembaden weer open mogen, kan ik ook ein-de-lijk weer baantjes gaan trekken. Eens zien of mijn armen en benen nog weten hoe dat moet. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik heb het zwembad gemist! Het buitenwater heb ik nog even gelaten voor wat het is. Ik heb dan wel een wetsuit en ben niet echt een koukleum, maar het water mag van mij toch echt nog wel wat meer opwarmen! Binnenkort maar eens een teentje erin steken…

De komende vijftien weken train ik hopelijk lekker door én ga ik af en toe de wedstrijd alvast visualiseren: zwemmen in de gracht – trek je niks aan van het geklots tegen de kant, let niet op anderen, laat je niet afleiden, zwem dóór. Fietsen langs de dijk, de route die ik zo vaak rijd. Je hebt hoe dan ook érgens wind mee (en waaien, dat doet het hier vaak wel) dus geniet ervan zodra je de wind in de rug heb: lekker hard trappen.

En dan het hardlooponderdeel. Héél langzaamaan heb ik het gevoel dat ik weer een klein beetje sneller zou kunnen worden bij het hardlopen. Hoe mooi zou het zijn als ik dit keer eens het gevoel kan hebben dat ik echt hard kan lopen, echt diep kan gaan. Dat heb ik ook als doel opgenomen in TrainingPeaks: HARDlopen.

En ik ga er ook maar een mooi zonnetje bij visualiseren denk ik, niet alleen tijdens de wedstrijddag, maar ook voor de komende vijftien trainingsweken!

(deze blog is geschreven door Nienke Vijver)