Britt Hopman – juni 2009

juni 8, 2009 //

Britt Hopman (37, werkzaam als verpleegkundige op de spoedeisende hulp en moeder van twee kinderen) uit Leerdam was in training voor een tien kilometer hardlopen, maar kwam per toeval in haar sportschool een flyer van de Vrouwentriathlon tegen. De tien kilometer is succesvol volbracht, op naar de triathlon.

Waarom heb je je ingeschreven voor de Vrouwentriathlon?
“Bij ons in de sportschool in Leerdam kwam ik een folder tegen van de Vrouwentriathlon. Toen ik de afstanden zag, leek het me wel leuk om eens te proberen. Ik ben wel sportief, maar ik dacht dat je voor een triathlon héél sportief moest zijn. Maar voor 250 meter zwemmen, 10 km fietsen en 2,5 km hardlopen, hoef je niet extreem veel te trainen. Bovendien vind ik de combinatie van drie sporten heel erg leuk en het is een uitdaging om ze ook nog eens snel achter elkaar te doen.”

Hoe gaat het met de trainingen?
“Voordat ik inschreef voor de Vrouwentriathlon was ik al in training voor een 10 kilometer hardlopen. Die heb ik vorige week zaterdag volbracht in 48 minuten en daar was ik heel tevreden over. Eerder had ik ook al een keer een 5 kilometer gelopen en die won ik tot mijn grote verrassing. Dat was wel heel stimulerend. De afgelopen tijd lag de nadruk vooral op het lopen, maar de komende tijd zal ik ook meer aandacht aan het zwemmen gaan besteden. Fietsen doe ik wel regelmatig naar mijn werk in Gorinchem.”

Wat zijn je verwachtingen voor 5 juli?
“Ik heb echt geen idee hoe lang ik er over ga doen, ik heb ook geen tijden geklokt tijdens trainingen, dus dat wordt een verrassing. Maar tijdens mijn hardloopwedstrijden heb ik wel gemerkt dat ik door het startschot een stoot adrenaline krijg, waardoor je zo snel mogelijk wilt rennen. Dat zal op 5 juli ook wel zo zijn.”

Tekst: Marcia Jansen