Catrien Wientjes – mei 2011

mei 1, 2011 //

Catrien Wientjes deed vorig jaar voor het eerst met vier vriendinnen mee aan de vrouwentriathlon. De 39-jarige Zutpense was zo enthousiast dat ze dit jaar weer in Beesd aan de start verschijnt, en in Utrecht deelneemt aan de 1/8. Catrien runt haar eigen kapsalon ‘Catriens Kapperij’ in Vorden, is getrouwd en heeft twee kinderen.

Je allereerste triathlon vorig jaar is je goed bevallen?
“Ja, heel erg. Ik wilde eigenlijk het eerste jaar al meedoen toen ik een advertentie tegenkwam op internet. Maar het was tekort dag om te trainen. Later had ik er toch spijt van en heb ik de organisatie nog gebeld om te vragen of ik alsnog mee kon doen. Dat was toen helaas niet mogelijk. Het jaar erna heb ik me direct ingeschreven toen dat kon. Samen met een groepje dames ben ik gaan trainen en hebben we meegedaan in Beesd.”

Je hebt inmiddels nog meer mensen aangestoken met het triathlonvirus?
“Een week voor de triathlon in Utrecht doe ik mijn eerste 1/8 in Hengelo. Samen met mijn man en een aantal nichten en neven. De halve familie is inmiddels aan het trainen.”

Ben je altijd zo sportief geweest?
“Ik heb vroeger altijd geturnd, maar niet echt fanatiek. Ik ben eigenlijk een stuk serieuzer gaan sporten nadat er in 2000 huidkanker bij me werd geconstateerd. Sinds ik beter ben vind ik het veel belangrijker om mezelf gezond te houden en het gevoel te krijgen dat ik sterker ben dan de ziekte. Drie jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen, toen deed ik al een tijd aan spinning en fietste regelmatig buiten. In 2006 heb ik zelfs de Alp d’huez beklommen voor KiKa. Nou, en als je al aan hardlopen en fietsen doet, blijft alleen zwemmen nog over. De overstap naar triathlon is dan snel gemaakt.”

Sport je liever samen of alleen?
“Op zondag fiets ik met een fietsgroepje van veertien dames en zwemmen doe ik alleen. Hardlopen doe ik meestal met twee buurvrouwen. Ik vind het wel gezellig om met anderen te sporten, zeker op de fiets. Dan is het qua navigatie voor mij ook wel handig, haha.”

Heb je nog verdere ambities in de triathlonsport?
“Misschien wil ik volgend jaar een 1/4 gaan proberen. Ik hoop dat het gaat lukken, maar dat is wel het maximale wat ik kan halen denk ik.”

Blijf op de hoogte van haar trainingen door Catrien te volgen op twitter: www.twitter.com/CatrienW