Christie Brouwer – juli 2010

juli 11, 2010 //

Christie Brouwer is beleidsmedewerkster bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en is zelf ook actief als triatlete. Ze doet dit jaar voor het eerst mee aan de Vrouwentriathlon.

Waarom heb je je ingeschreven voor de Vrouwentriathlon?
“Ik was vorig jaar ook al van plan om mee te doen, maar de Vrouwentriathlon vond toen in hetzelfde weekeinde plaats als het Europees kampioenschap triathlon in Holten waar ik beroepsmatig bij aanwezig moest zijn. Mijn conditie was toen trouwens ook nog niet je van het. Ik ben de afgelopen drie jaar vier keer geopereerd vanwege zwangerschapsgerelateerde klachten, maar nu lijkt alles weer in orde. Ik blijf alleen wat problemen houden met lopen, maar in principe doe ik alleen nog maar maximaal de sprint afstand (500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen). Dat is goed te doen, ook met relatief weinig trainen. Ik red het met circa 4 uurtjes per week, naast mijn gezin en 36-urige werkweek.”

Is de Vrouwentriatlon niet te kort voor je?
“Nee hoor. We zijn bij de NTB heel blij met wedstrijden over 1/16e afstand. Die zijn er namelijk bijna niet voor volwassenen. De 1/8 triathlon is voor iemand die kennis wil maken met de triathlonsport vaak nog te veel van het goede. De 1/16e triathlon is voor bijna iedereen goed te doen.”

Je werkt zelf voor de NTB, wat is het voordeel om lid te worden van de bond?
“Als je lid bent van de NTB en dus een licentie hebt, zijn de kosten om mee te doen aan wedstrijden lager. Je hoeft dan niet iedere keer de kosten voor de daglicentie te betalen. Daarnaast ben je verzekerd tijdens trainingen en ontvang je maandelijks het blad Triatlon Sport met daarin allerlei informatie van de bond, wedstrijdverslagen en artikelen over bijvoorbeeld trainen en voeding. Je kunt individueel lid worden van de NTB, maar leuker is nog om je aan te sluiten bij een vereniging. Je wordt dan goed begeleid, je vindt er mensen om gezamenlijk mee te trainen, het is gezellig en het vaak ook gemakkelijker om op geschikte tijden te kunnen zwemmen.”

Wat is je doelstelling 15 augustus?
“Gewoon lekker sporten. Ik heb vorig jaar zoveel enthousiaste reacties gehoord over de Vrouwentriathlon, ik wil nu zelf ervaren hoe leuk het is!”

Klik hier om voor 5 euro tot het einde van het jaar NTB-lid te worden