Cleo Kortenhorst – september 2012

september 26, 2012 //

De jongste deelneemster dit jaar is Cleo Kortenhorst (18). Zij heeft al drie keer meegedaan aan de Vrouwentriathlon (in 2011: 1/16e Utrecht, 1/16e Beesd. In 2012: 1/8e in Utrecht).

Cleo heeft de Vrouwentriathlon ervaren als ‘erg leuk en leerzaam’. “Vooral de editie in Utrecht was wennen”, vertelt ze. “Er stond veel wind en dit was ook goed te merken in het water. Mijn doel was om te kijken of ik toe was aan de 1/8 afstand. Daarnaast leek een top 20 klassering mij wel leuk. Beide doelstellingen heb ik weten te halen met een 18e plek overall.”

Cleo KortenhorstOm zich voor te bereiden op de wedstrijd heeft Cleo geen vast trainingsschema gebruikt. Ze vertelt: “Ik trainde vooral als ik zin had, maar probeerde wel minstens een dag per week heel rustig te trainen of een rustdag te nemen. Uiteindelijk kwam het aantal trainingen in de weken voor de Vrouwentriathlon uit op 3x per week 1,5 uur zwemmen, 1x per week lopen ongeveer 1 uur, 2x per week 1 uur krachttraining. Het fietsen op de racefiets of mountainbike deed ik vooral in het weekend, gemiddeld 3 à 4 uur.”

“Ik vind het een goed punt dat er onderscheid wordt gemaakt in leeftijden”, aldus Cleo. “Er is toch een verschil in kracht en ervaring en je hebt zo meer kans op podiumplaatsen. Ik vind het ook goed dat er onderscheid wordt gemaakt tussen licentiehouders en niet-licentiehouders. Het scheelt toch wel of je traint met of zonder trainer.”

Cleo weet zeker dat ze volgend jaar weer van de partij is bij de wedstrijd in Utrecht. “De sfeer die er hangt is goed en gezellig. Tijdens de wedstrijd voel je een klein beetje competitie, zonder dat je last hebt van mannelijke concurrenten. Wat dat betreft is de Vrouwentriathlon perfect voor alle vrouwen die een keer een wedstrijd willen proberen. Ook als je alleen voor de gezelligheid meedoet, is dat geen probleem. Het is hartstikke leuk!”