‘Clinic parcoursverkenning echte aanrader met veel tips’

mei 31, 2019 //

Op 23 juni aanstaande komt de droom van Minke Hensen (44) uit De Bilt uit. Dan gaat ze voor het eerst meedoen met een triathlon. Om goed voorbereid te zijn schreef ze zich in voor de clinic parcoursverkenning, gegeven door Sione Jongstra van Siosport.

“Ik wilde al heel lang meedoen met een triathlon en dan was Vrouwentriathlon in Utrecht eigenlijk wel een mooie”, begint Minke. “Ik had al verschillende keren op de site gekeken maar me nog nooit ingeschreven.” Nu moest het er maar een keer van komen, besloot ze. De triathlon in Utrecht werd echter vervangen voor de triathlon in Beusichem en van dat parcours had Minke geen enkele kennis. “Utrecht ken ik wel maar dit was helemaal onbekend terrein voor me en daarom besloot ik me voor de clinic in te schrijven. We hebben het fietsparcours gereden en ook zijn we op het hardloopparcours geweest. Daar heb ik het in ieder geval allemaal nu gezien.”

Wat Minke echter nog meer tevreden stelde, waren de tips en tricks die ze van Sione te horen kreeg. “Hoe je je fiets in de wisselzone weghangt, hoe je je helm aan je fiets hangt, zodat je hem zo snel mogelijk op kan zetten, dat er een soort van snelveters zijn voor in je hardloopschoenen waardoor je je veters niet hoeft te strikken. Allemaal dat soort dingen. Ik heb het allemaal opgeschreven, zodat ik het dadelijk goed kan gebruiken. Ik vind zo’n clinic een echte aanrader, zeker als je voor het eerst aan een triathlon gaat meedoen. Het zijn allemaal hele praktische tips. Ik kan best aardig zwemmen maar ik heb me nu ook aangemeld voor de open water clinic die binnenkort bij Vrouwentriahtlon op de agenda staat. Ook daar kan ik weer veel leren.”

Minkes droom gaat uitkomen; het deelnemen aan een triathlon. Ze heeft er hard voor getraind. “Ik zie het als een mooie uitdaging. Ik ben best een goede zwemmer, spinning deed ik ook al dus een racefiets was ook snel gekocht. Hardlopen wordt nog wel het lastigste. Ik heb een hardloopcursus gevolgd maar dat zal toch wel het moeilijkste onderdeel worden. Het is ook het laatste hè. Maar ik heb me op het parcours in ieder geval goed voorbereid. Daar zal het niet aan gaan liggen.”