Cornelisse en Frey winnen 4e editie Zwemloop

april 10, 2017 //

Eva Cornelisse uit Rhoon heeft de vierde editie van Zwemloop Het Lint in Utrecht op haar naam geschreven. Met haar eindtijd van 27.25 bleef zij zaterdag 8 april Cloe Scotchbrook uit Utrecht en Linda van Wely uit Amsterdam voor, die tweede en derde werden. Op de korte afstand won Monique de Ruijter uit Arnhem, bij de mannen was Vincenz Frey uit Utrecht de snelste. Sione Jongstra van de organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement. “Een zonovergoten dag en deelnemers die ons na afloop vragen of we de Zwemloop volgend jaar weer willen organiseren. Kortom: het was weer een succes!”

Cornelisse kwam als tweede uit het water, maar kreeg tijdens de wissel haar schoenen niet zo snel aan en verliet daardoor de wisselzone als derde. Ze wist echter al snel haar verlies goed te maken en pakte de tweede positie weer terug. “Tot het keerpunt had ik nog één tegenstander vóór me, daarna heb ik steeds aan kop gelopen.” Cornelisse nam daarna al snel een fikse voorsprong. Zelf voelde ze zich pas ná de laatste bocht zeker van de winst. “Ik heb regelmatig achterom gekeken om te zien of niemand me zou inhalen.” Vorig jaar eindigde Cornelisse nog op een achtste plaats. “Dat viel me toen tegen. Ik heb hard getraind en heb me dus goed verbeterd.”

De eerste dame op de 1/16e afstand – Monique de Ruijter – deed voor het eerst mee aan de Zwemloop die net zoals de voorgaande edities werd gehouden in zwembad Fletiomare en op Het Lint in Utrecht. De Ruijter is hardloper, maar wilde wel eens proberen of het lopen ook zou lukken als ze eerst een ander onderdeel had gedaan. “Borstcrawl hield ik niet zo goed vol, dus ik ben overgegaan op schoolslag. En het hardlopen ging prima. Op het zwemmen moet ik dus nog even oefenen. Want ik had bedacht dat als deze Zwemloop goed zou gaan, ik me zou gaan inschrijven voor de Vrouwentriathlon. Nu ik heb gewonnen, kan ik dus niet meer terug!”

Vincenz Frey was zeer tevreden na afloop. “Het hardlopen ging beter dan verwacht. Tijdens het zwemmen kon ik bij iemand in de benen liggen, daardoor hoefde ik me niet maximaal te geven en hield ik voldoende energie over voor het lopen.” Voor Frey was het voor het eerst in zijn sportcarrière dat hij een wedstrijd wist te winnen. Hij constateerde bescheiden dat de nummer twee, Coen Smiers, eigenlijk harder kan lopen dan hij. “Maar vandaag niet, Vincenz liep erg hard. Dan had de wedstrijd nog twintig kilometer door moeten gaan”, aldus Smiers.

Voorafgaand aan de volwassenen konden kinderen ook meedoen aan de Zwemloop. Zij legden 200 meter af in het zwembad gevolgd door 1,5 kilometer hardlopen. Bij de jongens won Robin Schols, snelste meisje was Selina Franken. Het snelste duo was Tatiana en Martien Lodder.

Prijzen van Bakkerij Akkermans en Triathlonwinkel.nl
De snelste drie vrouwen op de lange afstand en de snelste drie mannen kregen prijzen van Bakkerij Akkermans uit Vleuten en Triathlonwinkel.nl. Ook de snelste dame op de korte afstand en het snelste duo vielen in de prijzen. Voor alle kinderen was er een medaille.

Toezichthouders van ZPC Watervlo
ZPC Watervlo ondersteunde ook dit jaar weer de Zwemloop Het Lint met toezichthouders.