De eerste inschrijfster

februari 23, 2014 //

/ /

Angela Flake uit Zoetermeer kon bijna niet wachten tot de inschrijving van de Vrouwentriathlon werd geopend en was dan ook één van de eerste vrouwen die zich inschreef voor de wedstrijd in Utrecht. “De Vrouwentriathlon is gemoedelijk, leuk en goed georganiseerd”, aldus Angela. “Heerlijk, een wedstrijd waar even geen mannen aan meedoen.”

Fietsen is al geruime tijd een grote hobby van Angela en hardlopen heeft ze in een ver verleden ook een tijdlang gedaan. Als ze in 2012 een relatie krijgt met haar huidige partner, is de stap naar triathlon snel gemaakt. Haar vriend doet namelijk jaarlijks mee aan een hele triathlon en traint daar hard en serieus voor. Sinds ze hem kent, is ook Angela verslaafd aan deze veelzijdige sport.

Foto Angela FlakeNaast haar fulltime baan traint ze wekelijks gemiddeld zes uur op de fiets en ligt ze 3 uur in het zwembad. Daarnaast loopt ze 4 uur per week hard en doet ze ook nog twee keer aan krachttraining. “Ik heb er een dagtaak bij”, lacht Angela. “Ik kom thuis en ik ga sporten”. Het moge duidelijk zijn: het leven van Angela staat in het teken van triathlon. Chips, koekjes en snoep zul je dan ook niet vinden in haar keukenkastjes. Angela let goed op haar voeding en leeft naar eigen zeggen heel gezond. En dat alles met maar één doel dit jaar: de halve triathlon van Almere volbrengen.

De Vrouwentriathlon past perfect in haar voorbereiding voor deze lange afstand. “Ik heb vorig jaar meegedaan aan de Vrouwentriathlon in Beesd en dat smaakte naar meer”, aldus Angela. “Het is zo’n leuke wedstrijd. Ik heb veel bewondering voor alle vrouwen die meedoen aan de Vrouwentriathlon. Iedereen in het eigen tempo. Ze doen het maar mooi wel. Ik ben van plan ieder jaar mee te doen aan één van de wedstrijden.”

Plezier is voor Angela de belangrijkste reden om mee te doen aan de Vrouwentriathlon, maar competitief als ze is, wil ze ook haar tijd van vorig jaar verbeteren. Angela: “Elke wedstrijd is een ervaring. Ik leer iedere keer. Ik heb in het verleden drie hernia’s gehad, dus ik ben best trots op wat ik in korte tijd al heb bereikt. Ik kom niet als eerste over de finish, maar ik volbreng het wel.”