De herinnering van Anke: ‘tweede triathlon ooit en dan op het podium!’

april 30, 2018 //

“De tweede triathlon ooit doen, genieten van fietsen en zwemmen en dan, volkomen verbijsterd, op het hoogste podium staan.” Dat was de reactie van Anke de Boer op ons facebookbericht over wat jouw mooiste, leukste, grappigste herinnering is aan tien jaar Vrouwentriathlon. Anke behaalde in 2017 de eerste plek in haar leeftijdscategorie – 40 plus – en dat had ze op dat moment totaal niet verwacht.

“Ik ben geen derde, ook geen tweede: ik ben de snelste 40plusser! Eerste! Ik ben overdonderd, totaal. Zo onverwacht! Dat was de droom dan wel, maar nu moet ik op dat hoogste plankje springen.” In haar blog schrijft Anke uitgebreid over die tweede triathlon waar ze in 2017 aan meedeed. Aan hoe ze vergeten was eten mee te nemen. Aan hoe het even duurde voordat ze een lekkere zwemslag te pakken had. Hoe ze tijdens het eerste fietsrondje zomaar het hoge gras instuurde maar daarna tóch weer heel wat deelneemsters wist in te halen. Ze kwam niet lekker in haar ritme tijdens het hardlopen. En dan dus tóch zomaar op het hoogste podium terechtkomen!

Bijna een jaar na deze overwinning kijkt Anke tevredener terug op de wedstrijd dan ze in 2017 in haar blog deed. Echt blij was ze na afloop van de wedstrijd niet, vooral niet met haar tijd. Die was langzamer dan tijdens haar triathlon-debuut. Dat Anke eerste werd bij de vrouwen in de categorie 40 plus was voor haarzelf een droom maar ook een enorme verrassing: in 2016 begon zij (‘in het pierenbadje’) met het leren van de borstcrawl. “Een jaar later dus in het buitenwater bij de Vrouwentriathlon!” En met succes, want ze behaalde een welverdiende podiumplek!

Wat is jouw mooiste herinnering?

Heb jij ook zo’n leuke herinnering aan tien jaar Vrouwentriathlon? We horen het graag van je! Stuur een berichtje naar pers@vrouwentriathlon.nl of laat een reactie achter via onze Facebookpagina en wie weet plaatsen we ook jouw verhaal in onze nieuwsbrief!