De herinnering van Ida: ‘meedoen aan Vrouwentriathlon life changing experience’

maart 27, 2018 //

Wat is jouw mooiste herinnering aan tien jaar Vrouwentriathlon? Die vraag stelden we in onze vorige nieuwsbrief. Ida Sanders reageerde vrijwel meteen: “In 2011 deed ik mee aan de eerste editie van de Vrouwentriathlon in Utrecht. Dat was tevens mijn allereerste triathlon. Daarna heb ik de sport niet meer losgelaten; eerst heb ik nog een kwart gedaan in Veenendaal en toen ik dat ook leuk vond ben ik lid geworden van triathlonvereniging Hellas Utrecht. Door de triathlonsport heb ik ook mijn vriend Mathew leren kennen, dus je kunt wel zeggen dat die eerste kennismaking bij de Vrouwentriathlon een life changing experience was!”

Ida deed mee aan de Vrouwentriathlon in Utrecht omdat het haar een hele leuke uitdaging leek om eens een triathlon te proberen. “Ik was sinds mijn studententijd al zelf aan het banenzwemmen en hardlopen en merkte dat ik naast mijn kantoorbaan behoefte had om in het weekend veel buiten te zijn. Daarom had ik in de zomer van 2010 een racefiets gekocht en de triathlon was eigenlijk een hele logische volgende stap. Open water zwemmen had ik nog nooit gedaan, dus daarvoor heb ik toen een clinic bij Sione (Jongstra, oprichtster Vrouwentriathlon, red.) gevolgd. Een trisuit had ik ook nog niet, maar een badpak met hardloopbroekje ging prima.”

Sinds haar debuut heeft Ida niet meer meegedaan aan de Vrouwentriathlon. “Ik vind het leuker om ieder jaar weer andere wedstrijden te doen. Wel heb ik in 2012 als vrijwilliger geholpen en heb ik vorig jaar aan Zwemloop het Lint meegedaan. Ik zie de Vrouwentriathlon ook vooral als een laagdrempelige wedstrijd gericht op kennis maken met de triathlonsport.”

Ida heeft het triathlonvirus behoorlijk te pakken gekregen na 2011: “Inmiddels heb ik er een Ironman opzitten. Daar heb ik een mooie reis van gemaakt naar de VS in 2015. En ik kom uit voor het Hellas tweede divisieteam.” Daarnaast was Ida ook nog een aantal jaren actief binnen de wedstrijdorganisatie van triathlon Utrecht (Hellas). Voor dit jaar staat de halve triathlon Vitoria-Gasteiz in Spanje op het programma en divisiewedstrijden voor Hellas.

Wat is jouw herinnering aan tien jaar Vrouwentriathlon? We horen het graag van je! Stuur een berichtje naar pers@vrouwentriathlon.nl en wie weet plaatsen we ook jouw verhaal in onze nieuwsbrief!