Debutante Annelies eerste inschrijver Zwemloop Het Lint

januari 27, 2018 //

Annelies de Nooijer was hoogstverbaasd toen ze hoorde dat ze de allereerste inschrijfster was van Zwemloop Het Lint in Utrecht. “Ik wist helemaal niet dat de inschrijving nog maar net geopend was”, zegt ze nog steeds een beetje beduusd. “Ik keek toevallig weer eens op de site van Vrouwentriathlon en zag dat ik kon inschrijven. Dat heb ik toen meteen gedaan. Kon ik het ook niet meer vergeten.”

Beginnerscursus borstcrawl

Annelies (37) deed in april vorig jaar mee met de beginnerscursus borstcrawl van de KNZB. “Ik kon geen borstcrawl en dat wilde ik graag leren. De cursus was erg leuk en ik heb er veel van geleerd. Ik ben daarom in het najaar ook de gevorderdencursus gaan doen. Daar had ik het met een andere vrouw erover dat ik nog wel eens een triathlon wil doen. Zij wees me op de site van de Vrouwentriathlon. Ik ben de site gaan bezoeken en zag toen dat er komende maart een zwemloop georganiseerd wordt.” Inschrijven was toen nog niet mogelijk dus besloot Annelies geregeld een kijkje te nemen op de website. Ook schreef ze zich in voor de nieuwsbrief. Toen ze zag dat de inschrijving geopend was, besloot ze dat maar meteen te doen. “Dan kun je het ook niet meer vergeten”, is haar verklaring voor het snelle inschrijven.

Klein beginnen

Annelies, die woonachtig is in Den Haag hoopt ook nog een keer een triathlon te doen. “Dan wil ik klein beginnen met bijvoorbeeld een 1/16e.” Dat zal dan dit jaar niet gaan gebeuren bij de Vrouwentriathlon – ondanks dat ze weet dat Vrouwentriathlon laagdrempelig en sfeervol is. “Dat is me meermalen verteld maar ik ben verpleegkundige en ik ga deze zomer werken op Bonaire. Ik ben dus in juni weg. Ik probeer in 2019 van de partij te zijn. Ik heb geen haast.”

De verwachtingen voor de zwemloop zijn niet hooggespannen bij de debutante. “Vijfhonderd meter zwemmen is geen probleem en vijf kilometer hardlopen ook niet maar achter elkaar is het een stuk zwaarder. Dan voel je echt je bovenbenen wel. Ik heb dat al een keer geoefend.” Het meest ziet ze op tegen de wissel en hoe dat in zijn werk gaat. “Ik ga maar vroeg genoeg weg, kan ik kijken bij de kinderen hoe zij het doen en verder weet ik zeker dat er genoeg vrouwen aanwezig zullen zijn om mij een stukje op weg te helpen.”