Debutante Sandra de Jonge wint in Beesd

september 23, 2016 //

Debutante Sandra de Jonge uit Rozendaal heeft zondag 28 augustus de Vrouwentriathlon van Beesd op haar naam geschreven. Voor veel dames wat het zondag hun eerste kennismaking met triathlon. Voor de 8e keer werd rondom het Betuwestrand in Beesd de Vrouwentriathlon gehouden. Je eerste wedstrijd ook gelijk winnen, is maar voor weinigen weggelegd, het lukte hardloopster Sandra de Jonge bij de 1/8e afstand! Vrijwilligster Anne Floor Lagerweij uit Utrecht nam bij de 1/16e overall de trofee mee naar huis, op de voet gevolgd door Vrouwentriathlon-routinier Christine Rebello, winnares in de categorie 40+.

Hardloopster Sandra (43) wilde weleens een triathlon doen ‘voor de fun’ en schreef zich op het laatste moment in. “Alleen op vakantie op Kreta heb ik in zee nog wat gezwommen. Ik kwam met mijn schoolslag dan ook als 45e uit het water,” vertelt de nog altijd verbaasde winnares. Tijdens het fietsen hoort ze dat ze 5e ligt, voor Sandra reden om tijdens het lopen alles uit de kast te halen. In een nette tijd van 1:08:29 weet ze zowel de overwinning bij de 40+ als overall in de wacht te slepen.

Vrijwilligster Anne Floor Lagerweij was zondag al vroeg uit de veren voor de opbouw van het parcours rond het Betuwestrand. Haar fiets stond al te wachten in de wisselzone, want tussendoor deed ze nog mee aan de 1/16e. Floor: “Ik dacht ik doe de 1/16e afstand, want dan ben ik lekker snel klaar.” Snel klaar was ze zeker, want in een tijd van 41:26 wist ze dankzij een knappe eindsprint haar concurrentes voor te blijven.

Christine Rebello uit Hilversum is een bekend gezicht op het podium van de 1/16e Vrouwentriathlon in Beesd. Christine: “Ik heb al vaker meegedaan en ken het parcours dus goed. Tijdens de race raakte ik vermoeid en ben gevallen tijdens het hardlopen.” Extra knap dus dat ze ondanks deze val de hoogste trede van het podium wist te bereiken bij de 40+ in een tijd van 43:16.

Extra waterpost
In totaal verschenen bijna 170 vrouwen aan de start van de 1/16e of de 1/8e wedstrijd. Sione Jongstra van de Stichting Vrouwentriathlon kijkt tevreden terug op een geslaagd evenement. “Na een aantal koudere edities van de Vrouwentriathlon troffen we het met de zomerse temperaturen. We hebben zelfs een extra waterpost ingericht, zodat de deelneemsters onderweg goed verzorgd werden.” Ondanks de warmte is de wedstrijd goed verlopen. “Het was zoals elk jaar weer een lange en drukke dag maar we hebben veel enthousiaste reacties en bedankjes gekregen van deelneemsters.”
De winnares komt over de finish