Deelneemster in de spotlight: Irma Kolk over de perfecte vakantie op Lanzarote

januari 14, 2023 //

/

Voor de twaalfde keer organiseert Sione Jongstra van Siosport een sportieve week voor vrouwen op Lanzarote. Irma Kolk is al twee keer eerder meegegaan naar Lanzarote en is er ook in 2023 bij. Wat is er zo leuk aan een week sporten op het Spaanse eiland, samen met andere vrouwen? Irma vertelt!

Hoe tof is het dat ik in 2023 weer mee ga naar Lanzarote. Ik heb hier weer zo’n zin in. Ik ben twee keer eerder mee geweest. Wat mij zo trekt aan deze trainingsweek is dat het voor mij de perfecte vakantie is (een keer in mijn eentje zonder mijn gezin). Op Lanzarote kan ik veel sporten, is het mooi weer en ontmoet ik allemaal leuke mensen. Echt een week waarin ik tijd heb voor mezelf.

Het programma zit erg goed in elkaar. Het is zo fijn om steeds van Sione te horen hoe laat ik waar moet zijn en dat zij de trainingen heeft voorbereid. Het programma is goed te doen met voldoende uitdagingen en als je iets meer of minder wil, kan dat ook. Ook zit er veel variatie in het programma, iets waar ik altijd veel behoefte aan heb.

Smoothie op een strandbedje

En naast het trainen is er ook genoeg tijd om een lekkere smoothie te drinken op een strandbedje bij het zwembad, een powernap te nemen of om een boek te lezen. Aan het einde van de week kent iedereen elkaar goed en is het lastig om afscheid te nemen. Ik voel me na die week superfit en klaar voor het triathlonseizoen.

Wie is Irma?

Irma Kolk Lanzarote Vrouwentriathlon SiosportEven nog iets kort over mezelf: Ik ben Irma en 45 jaar. Ik doe al heel wat jaren aan triathlon, vooral de korte afstanden en ik doe mee met divisie wedstrijden met mijn eigen vereniging (TVH). Ik heb vroeger op hoog niveau aan wedstrijdzwemmen gedaan. De afgelopen jaren heb ik wat progressie kunnen maken met fietsen en lopen. Grote doelen voor triathlon heb ik niet. Ik vind het vooral leuk en maak voor mezelf kleine doelen om me te verbeteren of om nieuwe uitdagingen te vinden.