Deelneemster van de maand

juni 24, 2013 //

In het voorjaar van 2012 ziet Hanneke Schaab uit Meppel in het zwembad een poster hangen van de Vrouwentriathlon. De combinatie zwemmen, fietsen, hardlopen lijkt haar erg leuk. Een 1/16e triathlon ziet ze wel zitten. Maar als ze haar man vertelt van het idee om een Vrouwentriathlon in Utrecht of Beesd te doen, reageert hij niet meteen enthousiast. ‘Veel te ver weg en teveel gedoe’ vindt hij.‘Bovendien kun je best de 1/8e doen’ vindt haar echtgenoot, zulke wedstrijden zijn er ook wel dichter bij huis. Hanneke doet daarop mee aan de 1/8e triathlon in Zwolle en neemt deel aan clinics ter voorbereiding op de wedstrijd. Hanneke: ‘Na die wedstrijd was ik meteen verkocht, dit ga ik vaker doen!’

Die zomer zwemt Hanneke bij mooi weer regelmatig met haar gezin in de Nijenveense plas. ‘Eigenlijk zou deze locatie heel geschikt zijn voor een Vrouwentriathlon! Jammer dat die zo ver weg zijn,’ denkt ze dan. Begin dit jaar zoekt Hanneke naar een triathlon in de buurt van Meppel, als ze ziet dat de Vrouwentriathlon naar Nijeveen komt, bij de Nijeveense plas. Hanneke: ‘Alsof mijn gedachten gelezen waren, natuurlijk heb ik mij meteen opgegeven’.

Na afloop van de triathlon in Nijeveen stuurt Hanneke een enthousiaste mail naar de organisatie van de Vrouwentriathlon. ‘Ik heb weer genoten. Vooral omdat ik niet de enige ben die gewoon voor de lol meedoet en niet persé voor een toptijd gaat,’ aldus Hanneke.

En is manlief inmiddels enthousiast? Hanneke: ‘Ja hoor, hij is erg trots zelfs. En de reserve is verdwenen,  ik heb me meteen opgegeven voor Utrecht en Beesd. In Utrecht kom ik overigens wel alleen’. Kom Hanneke en de andere dames aanmoedigen op 30 juni bij de Haarrijnse Plas!