Deelneemster van de maand

april 25, 2014 //

Geïnspireerd door haar broer Richard, fanatiek triatleet, doet Silvia de Groot in 2013 voor het eerst mee aan de Vrouwentriathlon in Beesd. Ze vindt het een geweldige wedstrijd en besluit al vroeg om in 2014 weer mee te doen. De camping aan het Betuwestrand is zelfs al geboekt voor augustus, als begin dit jaar de datum van de wedstrijd in Beesd wijzigt naar 6 juli. Geen probleem voor Silvia, die besluit zich in te schrijven voor Beesd in juli én Utrecht in augustus.

Silvia: “Ik heb vroeger eens geroepen: ‘ooit’ wil ik een triatlon doen!” Haar broer Richard komt in 2013 met de Vrouwentriathlon in Beesd. “Het leek me een laagdrempelige wedstrijd. Er doen alleen vrouwen aan mee en het is meer een prestatiewedstrijd voor jezelf.”

Richard de Groot doet al 25 jaar aan triathlon en komt met Team UnLtd uit in eredivisiewedstrijden. Silvia heeft menig wedstrijd van haar broer gevolgd in binnen- en buitenland, maar nu is het de beurt aan Richard om Silvia op weg te helpen.

“Ik had 7 weken om mezelf voor te bereiden. Mijn broer was een goede coach. Hij stelde een trainingsfiets ter beschikking en van mijn schoonzus, ook triatleet, kon ik kleding lenen”, aldus Silvia. De voorbereiding loont: Silvia wordt in Beesd derde in haar leeftijdscategorie.

Silvia kijkt uit naar de Vrouwentriathlon van Beesd van dit jaar. “Het is een geweldige wedstrijd. Ik ken de omgeving en mijn schoonouders hebben daar een vaste plek op de camping”.

Dit jaar gaat Silvia proberen haar tijd te verbeteren, al is de triathlon puur voor de ‘fun’ en lekker bezig zijn met sport. Silvia: “Ik zwem bij de reddingsbrigade, loop het hele jaar door en ben nu weer begonnen met fietsen.” Ze heeft dan ook geen speciale trainingen in gedachten. “Al hoop ik dat mijn broer mij weer bij staat!”