Deelneemster van de maand

mei 28, 2014 //

Zwemmen, spinning, hardlopen of wandelen; sporten is de 62-jarige Josien Oskam niet vreemd. Maar een triathlon heeft ze nog nooit gedaan. “Het kwam er nooit van”, aldus Josien. Dit jaar komt daar verandering in. Samen met drie andere dames doet ze 6 juli mee aan de Vrouwentriathlon in Beesd.

Volgens Liesbeth, één van de drie andere dames, maakt het niet uit dat Josien wat ouder is. “Josien is toch wel de sportiefste van ons vier. Ze is de oudste, maar gaat als iemand van 30.” De vrouwen kennen elkaar natuurlijk van het sporten. Josien: “We doen met drie dames wekelijks aan spinning. Met één van de dames deed ik in het verleden waterpolo en we zijn nu nog fanatieke zwemsters. Ook Liesbeth ken ik van het zwembad.”

Josien hoort voor het eerst van de Vrouwentriathlon tijdens het wekelijkse uurtje trimzwemmen in het zwembad. Begin september ontstaat het plan om mee te doen. Josien: “Ik heb altijd al eens een triathlon willen doen. Dit was de kans om het een keer te proberen.”

Maar alleen meedoen is niet zo gezellig! Daarom gaat Josien lobbyen en krijgt zo de drie anderen ook enthousiast. Liesbeth: “Ik had nog wel mijn vraagtekens. Zwemmen en fietsen kon ik wel, maar hardlopen had ik nog nooit gedaan.”

De vrouwen beginnen daarom in oktober vol goede moed aan een cursus hardlopen. Inmiddels hebben ze al 2 wedstrijden gelopen van 5 kilometer. “De foto is genomen tijdens de afgelopen wedstrijd in Kamerik. Je ziet we zijn al goed bezig hè”, aldus Josien (op de foto v.l.n.r. Josien, Liesbeth, Rita en Sarina).

In Beesd verwachten de vrouwen vooral een gezellige dag met een sportieve sfeer. Josien: “Het lijkt me een overwinning om de drie sporten te combineren en te volbrengen.” Liesbeth voegt daaraan toe: “Trainen met elkaar geeft veel gezelligheid en saamhorigheid. We hebben allemaal hetzelfde doel.”