Deelneemster van de maand: Angelique Toonen

augustus 12, 2014 //

/

Een feest geven, picknicken; Angelique Toonen wil haar 50e verjaardag van 3 juli niet ongemerkt voorbij laten gaan. Maar Angelique -net als haar vriendin Marianne een Vrouwentriathlon fan van het eerste uur- wil óók de Vrouwentriathlon in Beesd dat weekend niet missen. Angelique besluit op de camping bij het Betuwestrand haar verjaardag te vieren. Ze krijgt 23 vriendinnen zo ver om ook mee te doen aan de Vrouwentriathlon.

Angelique: “Ik durfde ze uit te nodigen voor deze wedstrijd omdat ze sportief zijn, maar vooral ook door de laagdrempeligheid van de wedstrijd. Alles gaat volgens officiële regels, maar als je wat fout doet word je daar vriendelijk op gewezen. Ook zonder superoutfit val je niet meteen buiten de boot.”

Van de 23 vriendinnen doen er 15 voor het eerst mee. Iedereen is goed voorbereid, dankzij de avondjes die Angelique en Marianne van te voren hebben georganiseerd, waar iedereen met zijn vragen terecht kan.

De avond voor de wedstrijd staan de tentjes klaar op de camping. Angelique: “Het was reuzegezellig, een weerzien met oude bekenden en alle ins en outs van een triathlon werden nog even besproken.” De WK-wedstrijd van Oranje zorgt voor een kort nachtje en de start is al vroeg. Niet alleen de debutanten hebben zenuwen. “Op dat tijdstip met heel veel anderen het open water induiken blijft spannend,” aldus Angelique.

Het wordt een prachtige wedstrijd. De goed geïnformeerde speaker noemt de dames die meedoen voor de verjaardag van Angelique steeds als lid van ‘team Toonen’. Iedereen is uitgelaten en blij als de klus is geklaard. Met een lunch in het partycentrum van de camping zorgt Angelique ook na afloop goed voor haar ‘team’.

Angelique is supertrots op haar vriendinnen en ook de supporters hadden een mooie dag. “Mijn plannetje om zo mijn verjaardag te vieren heeft menig vriendin aangezet (meer) te gaan sporten. Ik ben er zeker van dat een aantal zich voor een volgende wedstrijd inschrijft!”

(foto: Marianne en Angelique)