Deelneemster van de maand Arinka laat zich nergens door tegenhouden

maart 28, 2017 //

Deze maand zetten we een deelneemster in het zonnetje die stiekem zat te hopen eens uitgekozen te worden voor deze rubriek. Want Arinka Linders (45) heeft een bijzonder verhaal. Arinka is nog maar pas begonnen met sporten en heeft twee keer meegedaan aan de Vrouwentriathlon. Nog geen vier jaar geleden had ze te kampen met overgewicht en een stevige rookverslaving. Arinka heeft zowel klassiek autisme en Gilles de la Tourette. Geen aandoeningen waarbij sporten onmiddellijk voor de hand ligt. Arinka wilde de sigaretten vervangen door een gezonde verslaving en is daarom gaan hardlopen.

Na de eerste minuut met “Evy” overwonnen te hebben ging het allengs beter met hardlopen maar ook met de lichamelijke en de mentale conditie. Het werd daarom steeds leuker en ze zocht andere sportieve uitdagingen op zoals obstakel runs en kocht een paar goede skeelers. Via internet ontdekte ze het bestaan van de Vrouwentriathlon, “een van de weinige triathlons met een korte afstand en laagdrempelig genoeg om opoefietsen toe te laten“.

Maar voor een echte auti blijft zelfs dat nog spannend, want heel veel fietsen deed ze nog niet en ze was bang tijdens de wedstrijd de verkeerde kant op te rijden. Gelukkig bleek het parcours te makkelijk om te verdwalen. Ook met zwemmen moest een drempel overwonnen worden, Arinka die heel lang niet meer had gezwommen had waterangst. Samen met haar man een paar cursussen gevolgd en toen durfde ze de 1/16 afstand aan. En dat ze het leuk vindt dat blijkt: ook dit jaar is ze weer van de partij.

Het verhaal van Arinka is een mooi voorbeeld van wat sport met je kan doen; nieuwe deuren openen, energie geven en een volgend hoofdstuk in je leven ontsluiten. Of zoals Arinka zegt: “na sporten ben je lekker moe in plaats van levensmoe”. Omdat ze deze ervaringen graag met zoveel mogelijk anderen wil delen en als geen ander weet hoe moeilijk het soms kan zijn schrijft ze hier over op haar openhartige en humoristische blog. Wij verwachten mooie verhalen, te beginnen met de zwemloop. Veel succes!