Betsy Zwiers – april 2010

mei 2, 2010 //

De Vrouwentriathlon in Beesd was vorig jaar een eerste kennismaking met de triatlonsport voor de 42-jarige Betsy Zwiers uit Leerdam. Om dit jaar beter beslagen ten ijs te komen, meldde de lerares in het basisschoolonderwijs en moeder van drie kinderen, zich aan voor de Start to Tri triatloncursus van Vahalis in Tiel.

Hoe kwam je er vorig jaar bij om je aan te melden voor de Vrouwentriathlon?
“Er hing een flyer van de Vrouwentriathlon in de sportschool in Leerdam en een vriendin van mij, die net als ik daar traint, was helemaal enthousiast. Ze vroeg of ik ook mee wilde doen, maar ik had niet meteen zoiets van ‘dat gaan we doen’. Daar was wel wat overredingskracht voor nodig. Ik vroeg me af of ik het wel zou kunnen, maar uiteindelijk heb ik me toch over laten halen.”

Hoe was die eerste kennismaking met triathlon?
“Ik vond het helemaal geweldig. Het was mooi weer en de sfeer was heel leuk. Spannend vond ik het ook. Uiteindelijk deden we met zes vrouwen mee van de sportschool en voor ons was het allemaal nieuw. Het zwemmen vond ik in het begin overdonderend, zoveel armen en benen om me heen en ik kreeg ook nog een slok water binnen. Toch kwam ik als zevende uit het water. Het fietsen ging heel goed, ik doe veel aan spinning, maar het lopen vond ik ontzettend zwaar. Ik had ook veel te warme kleding aan, ik had echt het gevoel dat ik stikte. Het was dat er familie en vrienden langs de kant stonden, maar het liefst was ik onderweg gestopt.”

Dacht je meteen ‘volgend jaar weer’?
“Niet echt. Maar toen ik eenmaal thuis en gedoucht was, vond ik het toch wel erg leuk en besloot ik in 2010 weer mee te doen. In jullie nieuwsbrief las ik een paar weken geleden over de triatloncursus bij Vahalis en het leek me wel leuk om mee te doen als voorbereiding op de Vrouwentriathlon. Ik kon wel wat tips gebruiken en vooral voor het lopen leek het me wel nuttig, want dat moet dit jaar toch beter. In de cursus wordt toegewerkt naar de 1/8 triathlon eind juni in Beesd, maar voordat ik naar de informatiebijeenkomst ging had ik thuis al gezegd dat ik dat zeker niet zou gaan doen. Maar ik trof zulke enthousiaste mensen en het is gewoon heel leuk om met een groep mensen, voor wie het ook allemaal nieuw is, daar naar toe te trainen. Ik het dus gewoon doen!”