Deelneemster van de maand: debutante Annejet heeft de smaak te pakken

augustus 26, 2017 //

De 34-jarige Annejet Lieshout uit Leidsche Rijn maakte tijdens de Vrouwentriathlon Utrecht op zondag 25 juni haar debuut op de triathlon. “Het was superleuk, ik doe zeker weten nóg een keer mee!” Eigenlijk had Annejet al eerder mee zullen doen, maar een fikse buikgriep gooide twee jaar geleden roet in het eten. Afgelopen winter begon het weer te kriebelen en schreef ze zich opnieuw in.

Dit keer stond ze gezond aan de start. Het zwaarste van deze eerste keer? “De overgang van fietsen naar hardlopen. Dat viel tegen. Ik denk dat ik dit de volgende keer echt veel vaker moet gaan oefenen, dat heb ik nu maar één keer gedaan”, vertelt Annejet. Hardlopen is niet haar specialiteit, maar met een hardloopschema voor beginners (“én een gericht doel om voor te trainen”) wist ze zichzelf te motiveren om te trainen voor de 1/16e.

Tijdens het fietsen merkte Annejet al dat het zwaar zou worden. “Mijn ademhaling zat heel erg hoog. Na de wissel naar het lopen kreeg ik direct steken in mijn zij, heel irritant. Daar had ik totaal niet op gerekend.” Het eerste hardlooprondje werd afzien voor haar. “Heel even dacht ik: ‘ik ga het gewoon niet halen.’ Maar uiteindelijk is het tóch goed gekomen.” Door rustig door te blijven wandelen als de steken te erg werden, haar ademhaling weer wat onder controle te krijgen en wat morele steun van mede-deelneemsters onderweg wist Annejet door te gaan en kwam ze gewoon hardlopend over de finish, waar ze werd opgewacht door haar vriend en dochtertje Lonneke.

“Ik vond het echt een superleuke ervaring. En doordat ik er zoveel over heb verteld op mijn werk, is een collega nu stiekem ook al geïnteresseerd.” Wat er dan zo leuk is aan de Vrouwentriathlon? “Het is zoals het op jullie website staat: het is écht een laagdrempelig evenement. Er staan zoveel vrouwen in de wisselzone die voor het eerst meedoen. Natuurlijk, er doen er ook mee die veel getrainder en meer ervaren zijn, die veel sneller gaan dan ik ooit zal kunnen. Maar eerste worden, dat is mijn doel niet, dat interesseert me niet. Ik hoop mijn tijd volgend jaar te kunnen verbeteren.”