Deelneemster van de maand Edine trots op volbrengen 1/8e

september 28, 2017 //

Deelneemster van de maand Edine de Bruijn (51) uit Utrecht is niet onbekend met Vrouwentriathlon. Ze deed al twee keer mee met de 1/16e afstand. Dit jaar voltooide ze voor het eerst de 1/8e afstand en daar is ze heel trots op.

In 2015 stond ze voor de eerste keer aan de start om mee te doen met de 1/16e. In 2016 herhaalde ze dat. “Beide keren op een geleende fiets. Ik dacht: als ik kan hardlopen en zwemmen, dan kan ik ook wel een kleine triathlon proberen want fietsen doe ik elke dag naar mijn werk op mijn opoefiets.” Pas een jaar eerder startte de Utrechtse met hardlopen De aanleiding was dat haar dochter haar vroeg om een rondje met haar te gaan rennen. “Ik vond het best leuk en ik ben daarna begonnen met het schema en de app van Evy. Doel was de Utrechtse meidenloop, een afstand van 5km.” Het zwemmen kwam erbij toen ze meedeed met de Utrechtse SingelSwim voor het goede doel. “Toen zwom ik twee km schoolslag. Inmiddels beheers ik de borstcrawl al heel behoorlijk”.

Begin dit jaar kocht de triathlete een tweedehands racefiets en inmiddels volbracht ze de 1/8e afstand in een tijd van 1 uur en 42 minuten. “Ik dacht dat ik die afstand nooit zou kunnen halen maar ik kwam lachend over de finish. Ik kreeg een bos versgeplukte bloemen van mijn zwemvriendin die me had aangemoedigd. Ik ben geen snelle atleet maar ik ben wel heel tevreden over mijn lijf dat het allemaal zo prima doet.”

De overgangen tussen de verschillende onderdelen vindt Edine het meest lastige van de triathlon. Het duurt dan weer even voor ze in haar ritme zit, zo vertelt ze. Over de Vrouwentriathlon is ze superenthousiast: “De kleine afstand is te overzien en er zijn meer debutanten maar ook ervaren dames die allemaal bereid zijn te helpen.”

Dit is zeker niet Edines laatste triathlon geweest, vertelt ze na afloop van de Vrouwentriathlon in Utrecht. “Het smaakt zeker naar meer. Ik heb er nog twee op mijn programma staan, dit jaar. Ooit hoop ik een Olympische afstand te kunnen doen.”