Deelneemster van de maand: Els Gies

november 27, 2014 //

/

Als één van de eersten meldde Els Gies via Twitter dat zij erbij is volgend jaar bij de tweede editie van de Zwemloop Het Lint. Dat vonden we zo leuk dat we haar voor deze nieuwsbrief een paar vragen stelden voor de rubriek ‘deelneemster van de maand’. Wie is Els Gies eigenlijk? En hoe bereidt zij zich voor op dit leuke evenement?

De 63-jarige Els is getrouwd met Paul en is een supersportieve dame uit Langbroek, een plaatsje aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. Sporten doet Els haar hele leven al. “Sinds mijn jeugd sport ik al graag. Heb op gym, volleybal, handbal, judo,  zwemmen en schaatsen gezeten. Sinds mijn 30e is lopen mijn grote passie.”

Die gedrevenheid uit zich in deelname aan diverse evenementen. Tot haar zestigste heeft Els maar liefst aan dertig (30!) marathons meegedaan. Daarna is ze – zoals ze zelf zegt – verslingerd geraakt aan trailrunning. En wonend bij de Utrechtse Heuvelrug kon Els zich hiervoor geen beter trainingsgebied wensen. Naast hardlopen schaatst en fietst Els ook graag op zowel een racefiets als ATB. “En sinds vorig jaar maart zwem ik één keer per week.”

Els heeft nog nooit aan een evenement van de Vrouwentriathlon meegedaan, maar zij is niet volledig onbekend met triathlons. “Ik heb eind jaren tachtig drie keer aan de kwart Willaert Triathlon meegedaan. Ik vond het een mooie sport.” Door studie en werk ontbrak het Els daarna aan tijd om voldoende te kunnen trainen om mee te blijven doen aan triathlons.

Daar is inmiddels verandering in gekomen: Els werkt niet meer en liet zich door Carla van Lint enthousiast maken voor ‘Het Rondje Eilanden’, een zwemloop in en om de Vinkeveense Plassen. “Daardoor heb ik het zwemmen weer opgepakt, dat was altijd mijn zwakste onderdeel.” Els kreeg de smaak goed te pakken, bereidde zich voor door aan de Henschotermeer Games mee te doen en deed dit jaar ook nog mee aan de Zwemloop Amersfoort, Het Rondje Eilanden en de 1/8e Twinfield Triathlon Veenendaal.

“Carla heeft mij ook op de activiteiten van de Vrouwentriathlon gewezen. Ik ben lid en daardoor vrijwilliger bij een atletiek- en fietsclub, dus ik moet nog even afwachten welk weekend ze daar iets van mij verwachten in 2015. Maar als het mogelijk is, wil ik volgend jaar meedoen aan één van de Vrouwentriathlons!” De Zwemloop Het Lint op zaterdag 4 april 2015 van Siosport onder auspiciën van de Stichting Vrouwentriathlon is in ieder geval al gereserveerd in haar agenda. Hoe bereidt Els zich hierop voor? “Binnenkort ga ik twee keer in de week zwemmen. Het lopen blijf ik drie keer en fietsen twee keer per week doen. Wel wil ik meer krachttraining (in de heuvels) doen.”