Heske Groenendaal – mei 2010

mei 28, 2010 //

Heske Groenendaal (41) is directeur van een groot bedrijf, raadslid in de gemeente Tiel en moeder van twee zoons. Naast haar drukke bezigheden, vindt ze ook nog tijd om te trainen voor de Vrouwentriathlon.

Waar haal je de tijd vandaan om voor een triathlon te trainen?
“Ik doe veel dingen op een dag. Als ik een vergadering van de gemeente heb gehad, probeer ik daarna ook nog de zwemtraining mee te pikken. Ik vind het heerlijk om dan nog een uurtje te sporten. Even lekker je hoofd leeg maken. Maar trainingen plannen is moeilijk. Het is allemaal niet zo gestructureerd wat ik doe. Ik ben lid van de triatlonvereniging in Tiel en die bieden gelukkig heel veel trainingen aan. Als ik tijd heb, ben ik er.”

Hoe lang die je al aan triathlon?
“Ik ben aangestoken door mijn man Waldo, die al wat langer aan triathlon doet. Ik wilde wel eens kijken of ik dat ook kon, zo’n triathlon, vandaar dat ik me vorig jaar heb ingeschreven voor de Vrouwentriathlon. In het verleden ben ik lid geweest van een zwemclub en ik deed aan spinning, dus fietsen was ook geen probleem. Wel had ik serieus moeite met het lopen. Ik kwam vorig jaar als derde uit het water en ook als derde van de fiets. Met het lopen ben heel veel ingehaald. Ik vrees dat dat onderdeel dit jaar ook weer het zwaarst zal worden.”

Hoe vond je het vorig jaar in Beesd?
“Heel erg leuk! Het is een laagdrempelig en gezellig evenement. Ik kan het echt iedereen aanraden mee te doen.”