Deelneemster van de maand Ilse promoot Vrouwentriathlon zelfs in Frankrijk

maart 27, 2018 //

Samen met haar vriendin Desiree, trainde Ilse Verlaan (28) uit Zwijndrecht in 2016 voor een fietstocht van 500 km door Vietnam voor het goede doel. Toen ze deze tocht had volbracht, zocht Ilse naar een nieuwe uitdaging. Ze kwam terecht op de site van Vrouwentriathlon en was meteen enthousiast. De dames schreven zich dan ook meteen in om vorig jaar deel te nemen aan de 1/8 afstand.

“Ik ben super-enthousiast over Vrouwentriathlon”, vertelt Ilse. “Met name omdat hier alleen vrouwen aan mee mogen doen waardoor het evenement laagdrempelig is. Er wordt niet gefocust op tijden maar op de prestatie zelf. Elke deelnemer wordt heel enthousiast binnengehaald op de finishlijn.” Het fietsen was uiteraard voor onze deelneemster van de maand geen probleem. Ook hardlopen beheerste Ilse redelijk. Zwemmen was iets heel anders. Dat had ze namelijk nog nooit gedaan, laat staan de drie onderdelen combineren. “Maar het is gelukt”, lacht ze.

Haar nichtje uit Frankrijk is ook een sportieveling en ze houdt van leuke uitdagingen. “Ik heb haar enthousiast gemaakt”, vertelt Ilse, “en nu wil ze ook meedoen. Ze kan hardlopen en zwemmen maar ze fietst niet.” Ilse heeft echter een reservefiets voor haar en dus is het probleem opgelost. “We doen niet mee voor de prijzen, we doen dit echt voor onszelf.”

De eerste triathlon die de Zwijndrechtse aflegde, smaakte naar meer. Zelfs zo erg dat ze in augustus met haar Franse oom mee gaat doen aan de Chateau de Chantilly Triathlon, op de Olympische afstand. “Ik ben nu hard aan het trainen. Om beter te worden met zwemmen, volg ik nu een borstcrawlcursus om deze techniek beter onder de knie te krijgen.” Daarnaast wordt er natuurlijk nog steeds hardgelopen en doet Ilse ook aan bootcamp. De fietstrainingen volgen binnenkort. “Na mijn wintersportvakantie ga ik me inschrijven bij de triathlonvereniging in Dordrecht. Ik hoop hier met veel plezier te kunnen sporten en wegwijs te worden in de triathlonwereld.”

Haar grote enthousiasme werkt aanstekelijk; ze komt dit jaar met vier personen naar de Vrouwentriathlon. “Maar”, zegt ze met een dikke lach, “het zal me niet verbazen als de groep nog groter wordt want echt, ons enthousiasme werkt zeer aanstekelijk.”