Deelneemster van de maand: Pascale van Brussel

juli 19, 2015 //

De Vrouwentriathlon wint elk jaar aan populariteit en is ook over de grens steeds bekender. Dit jaar ontvingen we een opvallend aantal inschrijvingen uit onze buurlanden. Deelneemster van de maand is dan ook één van deze buitenlandse dames: de 38-jarige Pascale van Brussel uit België die op 16 augustus meedoet aan de Vrouwentriathlon in Beesd.

Pascale is zelfstandig kapster en moeder van twee tieners. “Waarom ik mee doe aan de Vrouwentriathlon in Beesd? Als uitdaging voor mezelf vóór ik 40 word!” Voor Pascale is het haar debuut als triatleet. “Ik heb dus geen idee wat ik kan verwachten qua tijd. Ik hoop dat ik kan mee-glippen bij een aantal goeie zwemsters en hoop goed mee te draaien bij het fietsen, het lopen zal op mijn eigen tempo zijn…”

De Vlaamse dame is een echt sportdier, al heel haar leven is ze bezig met bewegen. Drie jaar geleden had zij al het plan gevat om mee te doen aan een triathlon, maar haar gezondheid gooide roet in het eten. “Ik bleek een tumor in mijn hoofd te hebben. Daardoor was ik zowel fysiek als mentaal niet meer in staat intensief te sporten en heb ik het plan voor een triathlon moeten laten varen.”

Na zes zware maanden pakte Pascale het sporten – mede op aanraden van haar arts – weer op en stapte zij weer op de racefiets. Dat ging zo goed dat zij zelfs twee weken voor haar operatie nog met de fiets naar Frankrijk vertrok om er een paar Alpencols te bedwingen! Een paar maanden ná haar operatie pakte zij opnieuw het sporten op, wederom op de fiets (spinning & wielrennen).

Inmiddels is Pascale helemaal hersteld en sport zij weer fanatiek. Helemaal nadat zij samen met een vriendin op de piste in Gent bij het Vlaams wielercentrum Eddy Merckx was gaan rijden. “Een mega super ervaring”, aldus Pascale. “Mijn vriendin was op facebook lid van de groep ‘Stoere vrouwen sporten’ en zij had mij daaraan toegevoegd.” Toen in die facebookgroep de oproep kwam om mee te doen aan de Vrouwentriathlon, hoefde Pascale niet lang na te denken: “Een nieuwe uitdaging! Fietsen is mijn sterkste onderdeel, zwemmen kan ik ook heel aardig. Ik heb vroeger nog competitie gezwommen en waterpolo gespeeld op hoog niveau. En dat lopen? Daar zal ik wel een extra inspanning voor doen!”

Met een nieuw sportief doel voor ogen heeft Pascale haar trainingen aangepast: “Ik probeer één tot twee keer per week te lopen en heb me opnieuw een lidkaart van de zwemclub aangeschaft.” Fietsen doet zij ieder weekend samen met haar man. Pascale gaat de Vrouwentriathlon van Beesd onbevangen tegemoet:  “Ik zie wel waar ik uit kom, ik hoop alleen niet als laatste over te finish te komen. Maar bovenal hoop ik op een super ervaring en hopelijk smaakt het naar meer!”