Deelneemster van de maand: Pieternel doet al 30 jaar aan triathlon

juli 25, 2016 //

Pieternel Pot-Schutte uit Den Helder doet al meer dan dertig jaar aan triathlons, maar toch beleefde ze bij de Vrouwentriathlon in Utrecht een primeur: het was haar eerste 1/16e triathlon ooit. “Het ging prima, ” zegt ze erover.

Pieternel op de fietsPieternel was bij de Vrouwentriathlon op 3 juli de oudste deelnemer: ze is 67. Ze is jong begonnen met sporten, is dat blijven doen en niet van plan ermee te stoppen. Voor triathlon geldt hetzelfde, vertelt ze: “Dit jaar is de 34e editie van de triathlon in Anna Paulowna, daaraan heb ik vanaf het begin meegedaan. De tijd dat ik ermee begon, dat waren echt de beginjaren van de triathlonsport in Nederland. Ik vond het leuk en ik ben het blijven doen, zo af en toe één. De week voor Utrecht deed ik nog mee in Zeewolde. Maar voorlopig staan er weer even geen op het programma.”

Pieternel finishte in 48:51, ongeveer halverwege het veld. Ze liet dus een boel jongere vrouwen achter zich. “Ik vond het leuk om aan de Vrouwentriathlon mee te doen. Eens een keer zo’n korte afstand, waar ik meestal de kwart of sprint doe. En al die nieuwelingen, dat is leuk om te zien. Zwemmen is niet mijn beste onderdeel, fietsen is meer mijn ding, altijd al geweest. Lopen zit ertussenin.”

Ten slotte nog even over de omstandigheden in Utrecht: “Het slechte weer? Ach, het is niet anders”.