Deelneemster van de maand: stoere fitte mama Margriet de Beus

augustus 19, 2016 //

“Stoere fitte mam! Gefeliciteerd” schreef Margriet de Beus op Facebook aan Sione Jongstra, kersverse winnares van de NK Masters triathlon. “Hoi andere stoere fitte mam, kom jij 28 augustus nog meedoen,” reageerde Sione. Best een goed idee, dacht Margriet en een dag later schreef ze al:  “DONE!! Tot in Beesd!” Vanwege deze stoere actie is Margriet onze deelneemster van de maand.

Op 4 augustus 2015 beviel Margriet van dochter Ellen. Augustus één jaar later start ze bij de 1/8e Vrouwentriathlon in Beesd.  Margriet: “Nu moet ik wel zeggen dat ik nog niet echt fit ben hoor. Ik heb eerst 10 maanden borstvoeding gegeven. Samen met de gebroken nachten gaf dat al voldoende lichamelijke stress.” De combinatie van moederschap en trainen blijft een uitdaging. Daarnaast heeft Margriet afgelopen jaar óók nog haar opleiding tot huisarts afgerond en is voor zichzelf begonnen. “Het was een druk jaar”, zegt Margriet met gevoel voor understatement.

Ondanks het gebrek aan tijd en de lichamelijke ballast is Margriet wel altijd in beweging gebleven.  Sport is voor haar dan ook echt ontspanning. Zo kwam ze eens de gastouder tegen tijdens een avondloopje. Margriet: “Ze was verrast, want bij het ophalen van Ellen die middag klaagde ik nog dat ik zo ontzettend moe was. Maar door een half uurtje in de buitenlucht kan ik mijn hoofd legen.”

Margriet noemt zichzelf een laatbloeier qua sporten. Voor ze mama werd was ze fanatiek wielrenster en deed ook mee aan (cross) duathlons. Al in 2008 was haar eerste sprinttriatlon, maar de Vrouwentriathlon wordt na 8 jaar pas haar tweede triathlonervaring. Margriet: “Ik heb er zin in! Hopelijk verzuip ik niet, want het zwemmen heb ik amper getraind,” grapt ze tot slot.