Deelneemster van de maand

februari 26, 2013 //

Toen de inschrijving voor de Vrouwentriathlon werd opengesteld op 15 januari, was Wilma van der Meijden één van de eerste dames die zich opgaf voor de wedstrijd in Utrecht. Het is de eerste keer dat ze meedoet aan de Vrouwentriathlon. “Ik werk graag ergens naar toe”, zegt ze. “Dan kan ik mij goed voorbereiden en er naar uit kijken!”

Vrouwentriathlon inschrijving

Tien jaar lang al doet Wilma aan voetballen, maar komende zomer zet ze een punt achter deze liefhebberij. “Ik zoek een nieuwe uitdaging”, vertelt ze. “Ik heb heel veilig voor de 1/8 afstand gekozen. Het is allemaal nieuw voor me en ik wil eerst wat meer ervaring krijgen. Daarnaast moet ik vooral het zwemmen goed trainen. Hardlopen en fietsen gaan me goed af. Ik heb eerder meegedaan aan de Ladiesrun in Rotterdam en aan spinning marathons.”

Zo snel als Wilma was met haar inschrijving, zo voortvarend gaat ze te werken in haar trainingen. Naast haar trainingsessies en wedstrijden doet ze één keer per week aan hardlopen. Daarnaast streeft ze naar één spinning workout per week en doet ze aan krachttraining. “Zodra het weer het toelaat, ga ik buiten fietsen”, aldus Wilma. “Ik heb dit jaar een nieuwe racefiets gekocht die ik natuurlijk graag een keer uit probeer. Ik vind buiten sporten echt het lekkerst.”

Tijdens de zwemclinic van de Vrouwentriathlon komt Wilma erachter dat ze op dit onderdeel nog veel te winnen heeft. Daarom heeft ze contact gezocht met een zwemvereniging in buurt, waar ze vrijblijvend zwemtrainingen kan volgen. Als Wilma in haar omgeving vertelt dat ze aan triathlon doet, krijgt ze vaak enthousiaste reacties. “De meesten weten er niet zoveel vanaf”, aldus Wilma. “Ze vinden het een leuke uitdaging. En dat is het natuurlijk ook!”

Wilma verwacht van de Vrouwentriathlon een leuke, sportieve dag. “De Ladiesrun vond ik ook heel leuk. Wij vrouwen kunnen heel wat meer dan de meeste mannen denken,” lacht ze. “Ik vind vooral de afwisseling van de verschillende onderdelen leuk. Ik vind heel veel sporten leuk. De Vrouwentriathlon is daarom de ideale combinatie!”