Deelneemster van de maand

april 25, 2013 //

Christa Ellen uit Ezinge meldt zich enkele weken geleden aan als vrijwilligster voor de Vrouwentriathlon. Kort daarna meldt ze zich weer af. Maar daar heeft ze een goede reden voor!

Christa waagt namelijk de stap om zélf mee te doen aan de 1/16 afstand op 8 juni in Nijeveen. Daarom is Christa ‘Deelneemster van de maand’.

Christa: ‘Ik was op hardloopsites op zoek naar een klein loopje in de buurt en stuitte op de landelijke triathlon agenda. Ik had vaker nagedacht over een triathlon, maar de afstanden leken me niet haalbaar.’

Op de agenda staat ook de Vrouwentriathlon en ziet Christa de mogelijkheid om mee te doen aan een mini (1/16). ‘De losse onderdelen zijn goed te doen, maar als je ze achter elkaar plakt is het weer een (top)prestatie,’ aldus Christa.

Om eerst eens te kijken hoe een triathlon werkt, meldt Christa zich aan als vrijwilligster. ‘Een volgende keer kon ik dan eventueel zelf meedoen’. Maar na inschrijving begint het al snel te kriebelen: ‘Ik bedacht hoe het zou zijn om als vrijwilliger  te kijken naar al die vrouwen, terwijl ik zelf ook in staat was om deze prestatie te leveren.’

Christa besluit haar plannen te wijzigen: ‘Ach, dacht ik, ik hoef geen toptijd te halen, meedoen is al heel wat. Bovendien is het prettig om met alleen vrouwen te sporten, zonder voorbij gelopen te worden door atletische, skinny mannen die continue op hun horloge kijken.’

Intussen is Christa druk bezig met de voorbereiding. ‘Ik loop ongeveer 3 keer per week 4 kilometer en doe wekelijks een half uurtje aan aquajoggen. Fietsen doe ik niet regelmatig, dus dat wil ik opbouwen. Een paar weken voor de triathlon wil ik de onderdelen achter elkaar trainen’.

Tenslotte heeft Christa voor 8 juni een duidelijk doel: ’Ik wil de 1/16 afstand finishen binnen een uur.’ De organisatie van de Vrouwentriathlon wenst Christa veel succes!